Hopp til innhold Hopp til hovedmeny Hopp til søk Hopp til kontaktinformasjon Forsiden
Til startsiden
  • Lytt til tekst
  • Endre skriftstørrelse

    For å endre skriftstørrelsen, hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Duer og en liten gutt på torget en vinterdag.
Laster...

Nyheter fra Kultur

Foto: Fatima Elkadi Foto: Fatima Elkadi

Utstilling: I Refuse to be Your Enemy

På Papirbredden kan du i perioden 23. november til lille julaften oppleve utstillingen I Refuse to be Your Enemy. Utstillingen omhandler temaer som ikkevold, humanisme og dialog og er en hyllest til alle som arbeider for fred og en håpefull fremtid.

En uke etter 22. juli, da rosene var i ferd med å visne på Rådhusplassen i Oslo, reiste utstillingen I Refuse to be Your Enemy seg. Denne består av foto, video, tekster og lyd laget av norske, israelske og palestinske kunstnere. Fotoene viser ulike sider av det å bo og leve i en konfliktsone. Fra hverdagsliv på skoler og markeder - til livet bak Muren.

Utstillingen viser kreativiteten i ikkevoldelige handlinger og styrken til menneskene som setter dem ut i livet. Du kan også se verk av unge kunstneres personlige skildringer ved det å vokse opp med voldelig konflikt som del av sin hverdag. Bidragene er samlet inn under en studietur til Palestina og Israel i regi av Norges Fredslag.

Bildene viser mennesker som forsøker å finne måter og leve sammen på. Mennesker som nekter å være hverandres fiender. Noen av bildene viser også hva det gjør med et samfunn, med infrastruktur og med menneskets psyke å leve med en kollektiv konfliktfølelse (Klassekampen 28. juli 2011).

Utstillingen vises utendørs på Papirbredden i perioden 23. november til 23. desember. I Refuse to be Your Enemy er produsert av Norges Fredslag i samarbeid med Nobels Fredssenter, Stiftelsen Horisont, Fritt Ord, Norad, Utenriksdepartementet og Drammen kommune.

 

0 ledige stillinger
Publisert24.11.2011 13:21
Sist endret24.11.2011 15:12

Kontaktinformasjon

Aktuelle enheter

Topp