Bybursdagen 19. juni blir barnas dag og Drammens historie til og med 2019 skal sluttføres og publiseres digitalt.

2019-komiteen planlegger hvordan Drammen skal markere at den gamle kommunen setter sluttstrek på årets siste dag, 31. desember 2019, og blir erstattet dagen etter av nye Drammen kommune.

Nedleggelse gamle Drammen 2019-komiteen hopper
BILDE: 2019-komiteen består av representanter fra byens politiske partier. De arbeider nå med markeringen av nedleggelsen av gamle Drammen kommune. Det skal bli en nøktern, men minnerik markering, lover Odd Gusrud (Krf), sekretær Ann Magritt Bekink fra virksomhet Kultur og en hoppende glad ordfører, Tore Opdal Hansen. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Komiteens medlemmer er ordfører Tore Opdal Hansen, Jannike Thorsen (H), Ulf Erik Knudsen (Frp), Odd Gusrud (Krf), Lina Strandbråten (Ap), Silje Marie Breivik (MDG), og sekretær Ann Magritt Bekink fra virksomhet Kultur.

Barna inviteres i byens bursdag

− 19. juni er byens bursdag, og i år ønsker vi å lage et barne- og ungdomsarrangement. Hva bursdagsselskapet skal inneholde er ikke helt bestemt ennå. Vi er i kontakt med blant annet byens barnehager og skoler, samt Byen Vår Drammen, for å snekre sammen et hyggelig bursdagsselskap, sier ordfører Tore Opdal Hansen, og legger til at det skal bli en nøktern og minnerik markering.

Is og brus hører vel med i et bursdagsselskap for de minste, og byens restauranter oppfordres til å markere dagen på sin måte: kanskje med bursdagsmeny og redusert pris?

Alle gode ideer hilses velkommen, sier representantene i 2019-komiteen.

Drammens historie fullføres

Per i dag mangler det 16 år, 2004-2020, for at Drammens historie i ord og bilder blir komplett. Byens historielag er inviterte til å bruke sine kunnskaper for å få det digitale innholdet på plass, som skal publiseres digitalt.

Drammens historie blir da komplett til glede for oss i dag og for våre etterkommere.

Nedleggelse av Drammen - 2019-komiteen jobber med saken.
BILDE: På bybursdagen 19. juni skal flagget til topps på alle byens flaggstenger for å markere at gamle Drammen går i sitt siste år, lover trioen fra 2019-komiteen: Odd Gusrud, Ann Magritt Bekink og ordfører Tore Opdal Hansen, som gleder seg til markeringen.