Sola er på plass, det er vindstille og temperaturen er mild. En perfekt dag å ta en høsttur for beboere og ansatte ved Fjell bo- og servicesenter. Drammen, Nedre og Øvre Eiker er målet.

Bussen kjører langs Strandveien, forbi Åssiden og så over grensa til Nedre Eiker med en stopp ved Mjøndalsbrua. Der koser svaner, ender og måker seg, og da beboerne kaster brødskiver blir stemningen blant fuglene høylydt.

Fjells høsttur mating av svaner
BILDE: Beboere og ansatte fra Fjell bo- og servicesenter mater svaner, ender og måker som får et fuglemåltid ved Drammenselvas bredde i Krokstadelva. Alle foto: Birgitte Simensen Berg
Svane i profil
BILDE: En mett og fornøyd svane, som kan takke beboerne fra Fjell bo- og servicesenter for brødbitene.

Etter at fuglene har fått sin lunsj busses det videre til Hokksund og Eikertun pleiehjem. Der vanker det lapskaus, jordbærgrøt og kaffe.

Lapskaus serveres på Eikertun
BILDE: Etter en flott busstur langs Drammenselva for å nyte de vakre høstfargene smaker det godt med lapskaus på Eikertun i Hokksund. Etter middag blir det dessert og kaffe.

Dette har vært en fabelaktig tur, sier ei av beboerne, som koser seg med kaffe til desserten.

− Ja, det er en super tur, og kanskje det fineste har vært at vi fikk mate svanene og endene, sier hun.

Hjemturen går via Mjøndalen, Konnerud, langs Hagatjern, Skoger og så tilbake til Fjell bo- og servicesenter. På hele turen guider Monika Bock sine beboere om hvor de er og hva de ser.

En fin ut i det blå tur full av vakre høstfarger.

Tre med høstfarger
BILDE: Gjennom bussvinduet kunne beboerne på Fjell bo- og servicesenter nyte de vakre høstfargene langs Drammenselva fra Drammen til Hokksund og tilbake over Konnerud og Skoger.