Miljøagentene (Barnas miljøorganisasjon) arrangerer Beintøft for fjerde gang fra 3. - 28. september. Det er en morsom, miljøvennlig og lærerik konkurranse, der eleven kan være aktiv gjennom å gå, sykle og bruke kollektiv transport til skolen.

Miljøagentene ønsker alle lærere og skoleelever fra 1.-7. trinn velkommen til årets konkurranse, der den tøffeste klassen vinner hovedpremien på 30 000 kroner!

Aronsløkka-elever går til skolen
BILDE: Elever går i flokk og følge sammen med lærere og rektor Lena Merete Kilen til Aronsløkka skole for å markere oppstart av Gå til skolen-aksjonen Beintøft. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

− Vi startet opp i går, og av 20 elever var det 19 som gikk til og fra skolen. Det er kjempebra, sier én av lærerne ved Aronsløkka skole, og får fornøyde ja-er fra elevene.

Se film, hvor elevene ved Aronsløkka skole fortsetter oppvarmingen etter den felles gåturen til skolen.

Aronsløkka skole er med på Gå til skolen-aksjonen “Beintøft”, som skal vare i fire uker. Så nå er det bare å sko seg godt og vandre eller sykle på skolevei.

− Alle klassene er påmeldte som Beintøft-deltakere, og det er moro at Miljøagentene starter aksjonen hos oss på Aronsløkka, sier rektor Lena Merete Kilen. I hele landet deltar 40.000 elever, og det er mange skoler i Buskerud som deltar.

Så Aronsløkka skole har mange å konkurrere med om å bli best i gå- og sykkeltest!

Se film, hvor elevene konkurrerer med hverandre og lærerne om å gå rarest.

Miljøvennlig framtid

6. klassingen Klara fra Hosle skole er miljøagent i barnas miljøorganisasjon, og hun holdt en tankevekkende appell:

Beintøft med Klara fra Miljøagentene
BILDE: Miljøagentenes Klara oppfordrer alle elevene å inspirere andre de møter på sin vei til å tenke på miljøets beste.

− Jeg har vært miljøagent i ett år, og kan anbefale alle til å bli miljøagenter ved å melde seg på via Miljøagentenes nettsider, sier Klara, og legger til:

− Bilen forurenser mye, så derfor er det fint å gå til skolen i stedet for å bli kjørt. Miljøagentene håper dere alle sammen kan inspirere andre til å tenke på miljøets beste, slik at vi får en ren og miljøvennlig framtid.

Mange kjører bil både til jobb og skole, men hvis alle gjør noe miljøvennlig hver dag, som å gå til og fra skolen, gjør det til sammen mye positivt for miljøet. Og gåturer er positivt for egen helse, alt fra fot til  hode – uansett alder.

Elever konkurrerer om å gå rart - silly walk
BILDE: Spennende og morsom Gå rart-konkurranse, som 4. og 5. klassingene vinner til slutt. Gratulerer!
Beintøft rar gåing-konkurransens vinnere får premier
BILDE: Premien til vinnerne av Gå rart-konkurranse får et fuglehus og gode råd om hvordan de best tar vare på småfuglene. I tillegg får alle konkurransedeltakerne tannbørste i bambus, mens alle elevene får matboks og Smil-sjokolade fra skolen, samt boller fra Miljøagentene.