Ordfører Tore Opdal Hansen besøker Neon aktivitetshus på Fjell, hvor blÅkkfestivalens styre tar i mot ham med nygrillet pølse, frukt og kaffe.

Lørdag 20. mai fra klokka 17.00-21.00 hadde det samlet seg rundt 1.000 ungdommer – ny publikumsrekord – i skolegården på Fjell. På scenen dukket det fram den ene spennende artisten etter den andre, hele 13 i tallet: Izabell, Linda Vidala, Snowboyz, Oh Mama DJ Crew, Change, Lotus med flere. Og Abubakar Hussain, kanskje bedre kjent som Tabu med Abu, ledet det hele med stø hånd og morsomme replikker.

− I år ønsket vi å løfte kvinnene opp på scenen, sier seksjonsleder i Fritid og interkultur, Marit Theiste Østlie, og forteller at publikum kommer også utenbys fra, før hun overlater ordet til styremedlemmene Marika Pantelejeva, Bwar Rostam og Shad Mad.

blÅkkfestivalen og ordfører ser på bilder
Bilder fra blÅkkfestivalen gjenopplever en flott musikkveld på Fjell. Fra venstre ses ordfører Tore Opdal Hansen, Shad Mad, Marika Pantelejeva, Bwar Rostam, seksjonsleder Marit Theiste Østlie og miljøarbeider på Neon aktivitetshus, Stian Abrahamsen.
Foto: Birgitte Simensen Berg

God planlegging og markedsføring

Festivalen har lang planleggingstid. Styret har tatt kurs i samarbeid og markedsføring, og har brukt mye tid på idémyldring, samt å plukke ut hvilke artister som skulle delta. De viser ordføreren bilder fra festivalen, og ordføreren lar seg imponere over hvilket godt arbeid som ligger bak festivalarrangementet.

− Vi har lært mye, og har brukt sosiale medier flittig. Hver uke la vi ut nyheter og intervjuer med artistene. Det ble mye og nyttig informasjon på blÅkkfestivalens nettsider, sier Bwar Rostam.

Forhåndsomtale ble det i Drammens Tidende, Byavisa Drammen og NRK Buskerud.

− Dere har vært flinke som har fått så mye forhåndsomtale. I tillegg til mediedekning etter festivalen, sier ordfører Tore Opdal Hansen.

Workshop og god artistkontakt

Fjell er den eneste bydelen med en egen festival. I forkant av festivalen ble det arrangert workshops: DJ-kurs, musikkproduksjon og dans. Og de største artistene deltok på workshop-ene. Målet er at 50 prosent av artistene skal være fra Fjell og Drammen.

− De største artistene deltok på workshop-ene. Vi fikk en nær relasjon til artistene, noe som var kult. De er helt vanlige og hyggelige mennesker, forteller Marika Pantelejeva.

− Det må ha vært lærerikt og morsomt. Samt å få til et godt samarbeid med de frivillige, slik at de blir med til neste år også. Nå skal dere vel evaluere festivalen? spør ordføreren.

− Evalueres skal det, og så begynner vi planlegginga av neste års festival rett etter sommerferien. De frivillige henter vi fra nettverket vårt, sier Shad Mad.

Den beste festivalen

− Når så mange publikummere kommer, alt det tekniske fungerer, artistene skryter og været slår til. Da er det en suksess, fastslår ordføreren.

− Ja, årets blÅkkfestival er best ever! Det gikk glatt og vi er veldig fornøyde, smiler Bwar Rostam, og resten av styret nikker enig.

− Dere er positive og engasjerte, voksne og ansvarsfulle, roser Marit, før ordfører Tore Opdal Hansen takker for besøket med ordene:

− Hardt, målbevisst arbeid over tid gir resultater. Gratulerer med en flott festival!

blÅkkfestivalens styre får oppmuntrende klapp på skuldren fra ordfører Tore Opdal Hansen: − Det er de med stayer-evne som lykkes.
Foto: Birgitte Simensen Berg
blÅkkfestivalens styre sammen med ordfører