− Dette er gøy. Jeg elsker å trene, sier Liam, og står i bru og strekker fram det ene beinet.

Liam og resten av førskolegruppa i Åsløkka barnehage på Åssiden har tatt turen til Strømsgodset Idrettsforenings bane på Gulskogen for å delta i Blåtimen – én gøyal og givende time med vektlegging av samarbeid.

Åsløkka barnehages Sam med SIF-skjerf og t-skjorte
BILDE: Sam er SIF-fan og storkoser seg på SIF-banen sammen med de andre barna fra Åsløkka barnehage på Åssiden. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

600 barn besøker SIF

Drammensbarnehagene har et spennende samarbeid med Strømsgodset, da kommunen ønsker et tettere samarbeid med frivillige organisasjoner og andre ressurser i lokalmiljøet.

− I tre uker besøker 39 barnehager og 600 førskolebarn Gulskogen og SIF-banen, og vi skal leke og lære å samarbeide, forteller Lars Petter Eggen, som spiller på Skiold, men i disse dager jobber 100 prosent med Blåtimen.

Blåtimen lagspill når O-en skal lages
BILDE: Barna skal forme en O med kroppene sine, og da må de spille på lag. Og det blir mange fine bokstaver etter hvert, både L og i. Heldige den som fikk være prikken over i-en.

Blåtimen = samarbeid

Tema for Blåtimen er samarbeid i form av morsomme, fysiske aktiviteter i én time. Trenere og ledere i Strømsgodset toppfotball står for opplegget. Etter Blåtimen blir det premieutdeling, autografutdeling og lagbilde ved den store godsetlogoen. Ekstra spennende blir det å få besøk av SIF-maskotten Lille Blå. På premieutdelinga blir det allsang med godsetsangen, som garantert blir sunget av full hals.

Barna kappløper på SIF-banen
BILDE: Aktive unger stortrives på SIF-banen. Aro, Liam og Sam løper slalom så fort dem kan.

Tett samarbeid kommune, idrett og frivillighet

I Læringsløp Drammen er målsettingen et tett samarbeid med blant annet idrett og frivillighet for å skape et stort lag rundt barn og unges vekst, utvikling og deltakelse i fellesskapet.

Gjennom samarbeidet med Strømsgodset mobiliseres gode krefter som lærer av hverandre. Samarbeid, lagånd, bevegelsesglede og mestring er viktige nøkkelord under Blåtimen.

Strømsgodset har allerede vært ute på besøk i flere av barnehagene de siste par årene. I vår fikk rundt 300 førskolebarn møte heltene sine på treningsanlegget til Godset, og i høst møter 600 førskolebarn blå magi på SIF-banen på Gulskogen.

Blåtimen-barn på SIF-banen
På rekke og rad på kunstgresset til Strømsgodset Idrettsforening sitter 5- og 6-åringer fra Åsløkka skole og lytter til Lars Petter Eggen, som jobber med Blåtimen. Men snart spretter barna rundt på gressmatta igjen.