Ispingvinen gir god støtte når de første skøytetakene skal tas.
Alle foto: Birgitte Simensen Berg

– Det er moro å gå fort på isen. Det er best å være ute og skøyte gjennom tunnelene, sier Synne på fem år.

– Dette er gøy. Det er første gang jeg går på skøyter. Nå får jeg øvd meg, sier Noel på fire år og finner god støtte i den søte ispingvinen.

Ungene fra Brannposten naturbarnehage smiler fra øre til øre under hjelmen. Å gå på skøyter på Torgisen er helt topp:

– Det er gøy å gå fort! Ikke redd for å slå meg! Litt farlig å dette på isen! Har hjelm for ikke å slå hodet mitt!

– Barna i Brannposten naturbarnehage er vant til uteleking og fysisk aktivitet, så skøyting på Torgisen er midt i blinken for oss, sier pedagogisk leder Hege Solberg, som sammen med sine kolleger gleder seg over ungenes elleville lek på glattisen.

Full aktivitet når Brannposten naturbarnehage står på skøyter midt i byen. Litt knall og fall gjør ingenting.

Motorikk og motivasjon

Drammen kommunale barnehager og Drammens Ballklubb samarbeider tett og godt: mandager og onsdager kommer barn fra hele byen for å gå på skøyter med støtte fra to ansatte fra Drammens Ballklubb. Når flerbrukshallen på Øren står ferdig vil samarbeidet utvides.

Ballklubben har skøyter og hjelmer til de barna som ikke har, og har 10 pingviner til støtte for “nybegynnere” på ustøe skøyter. Klubbmedlemmer både leker med og lærer barna skøyteteknikk.

Se film med glade barn på Torgisen.

– Vi har jobbet lenge sammen med barnehagen på Øren, og det er en bra måte å oppøve motoriske ferdigheter. Det er en kjempeordning at alle byens barnehager kan komme hit til Torgisen, sier Even Lervåg Thiseth, aktiv skøyteløper i Drammens Ballklubb.

– Alle kan lære å gå på skøyter, selv om det er en bratt læringskurve for enkelte. Men vi får det til, for øving gjør mester. Pingvinstøtte er en god hjelp i starten for å venne seg til å gå på skøyter, og leking for å skape motivasjon, sier Even, og roper til ivrige skøyteløpere at nå er det klar for lang-lang rekke. Og vips, så er barna der og følger ham som levende, små pingviner.

Når man er tørst og sliten smaker det ekstra godt med en drikkepause og en liten prat om skøyteteknikk.