Kaféen skal være et tilbud til alle i nærmiljøet, som ønsker en sosial møteplass hvor man kan få kjøpt god og rimelig mat og drikke. Alt fra pensjonister, hjemmeværende i for eksempel svangerskapspermisjon, håndverkere som jobber i området og egne ansatte. Ja, alle som er sultne og tørste er hjertelig velkomne.

Café Helleristningen kokken Hilde
Kokken Hilde med sin utrolig flotte jobb-CV er litt fornærmet over at hun ikke er forespurt om å hjelpe til på Café Helleristningen. Noe gjestene tok med et stort smil.
Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Sunt og rimelig

Og selvfølgelig håper man at Café Helleristningen blir et positivt tilbud til institusjonens beboere med deres pårørende.

Det blir servering av sunne lunsjretter (én varmrett), salatbar, hjembakte rundstykker eller brød og dagens kake eller vafler med god kaffe til. Og prisen? Fra 50,- kroner og nedover. Og smaken? Veldig god med smilefjes.

Café Helleristingen (oppkalt etter helleristningen av elgen, som ligger utenfor Åskollen bo- og servicesenter) skal i første omgang ha åpent mandag, onsdag og fredag fra klokka 11.00 til 14.00.

Levende hus

Rundt ett av kafébordene sitter Ragnhild, Torun, Gro, Marianne og Anne-Grethe, som alle bor på Åskollen:

− Vi er her minst én gang i uka, da vi har en stavganggruppe. Så møtes vi her til kaffe. Men siden det nå blir matservering tre ganger i uka, kommer vi nok oftere.

− Én gang i måned arrangerer pårørendeforeningen og pensjonistforeningen bløtkakefest for beboere og pårørende, og da kommer ofte 70-80 kakespisende personer.

− Det er pusset opp så flott, og det er alltid ryddig og fint her. Ja, personalet er vennlige og flinke.

− Meningen er at stedet skal brukes, og det gjør det, sier damene, som nå blir enda ivrige brukere av Åskollen bo- og servicesenters tilbud.

Café Helleristning med gjester
Fornøyde brukere av Café Helleristningen, som allerede  i lang tid har brukt stedet som en sosial møteplass. De har mange lovord om stedet og personalet.

Tilbud til alle

− Vi har nå lagt ett års planlegging bak oss og har sett fram til dagen i dag. Kafeen er et tilbud til alle, noe som er ekstra fint, da det ikke er noe annet spisetilbud her på Åskollen, sier virksomhetsleder Hanne Berg Stubberud, som står klar med snorklippesaksa.

Café Helleristningen med snorklipping
Virksomhetsleder Hanne Berg Stubberud klipper med stolthet over snora, som markerer at det fine nærmiljøtilbudet, Café Helleristningen, er offisielt åpnet.

− Vi har fridd til frivilligheten for å få maten på bordet, og de har gjort en stor innsats. Ellen og Liv har holdt i trådene, og har en stor ære for at vi er her vi er i dag, sier Stubberud og overrekker duoen velfortjente blomster.

− Det har vært veldig gøy å lage kafé, så nå håper jeg vi får mange gjester, sier Ellen og Liv.

Se film, hvor Ellen og Liv forteller om arbeidet bak Café Helleristningen.

Så blir snoren klippet, og gjestene lar seg ikke be to ganger. Her er det mye som faller i smak. 

Café Helleristning med salatbar