Kommer du inn i Drammenshallen vil du med en gang merke en stor forskjell, da inngangspartiet er blitt lysere og mer hyggelig.

I øyehøyde får du en musikalsk minnestund. Fotografier fra noen av de 113 konsertene, som ble arrangert i hallen, pryder mursteinsveggene. Hever du blikket vil du se et nymalt tak med LED-belysning. Senker du blikket ser du nystøpt gulv og nyoppusset møblementet.

Drammenshallen nyoppusset møblement Tommy Svendsrud og Miro Sagolj
BILDE: Fagansvarlig for haller i Vei, natur og idrett, Tommy Svendsrud, tar en prat med hallbetjent Miro Sagolj. Drammenshallen har pusset opp det solide møblementet og mursteinsveggene er fulle av fotominner fra konsertene med kjente artister fra inn- og utland. Alle foto: Birgitte Simensen Berg
Drammenshallen foto av Paul McCartney
BILDE: Paul McCartney startet verdensturneen sin i Drammenshallen 26. septemer 1989. Her er han foreviget av Drammens Tidende og henger i inngangspartiet i Drammenshallen.

Det er plassert to infoskjermer i inngangspartiet, og én skjerm som kan ses fra utsida. I halltaket henger to store LED-skjermer. Skranken er preget av piktogrammer av forskjellige idretter som bruker Drammenshallen: alt fra håndball, innebandy, turn, friidrett med mer. I tillegg er det 41-år gamle nøkkelsystemet skiftet ut med moderne nøkkelkort.

Oppussingen er foretatt av Drammen Eiendom.

Drammenshallen Miro Sagolj ønsker Tommy Svendsrud velkommen
BILDE: Hallbetjent og driftsansvarlig Miro Sagolj ønsker Tommy Svendsrud velkommen til nyoppussede Drammenshallen.
To infoskjermer i inngangshallen
BILDE: Én informasjonsskjerm kan ses fra utsiden av Drammenshallen, og to er plasserte i inngangspartiet. Tommy Svendsrud setter pris på lett tilgjengelig informasjon om hva som skjer i hallen til enhver tid.

Drammenshallen var Nordens største

Da Drammenshallen åpnet 7. april 1978 var hallen Nordens største. Turnhallen kunne også smykke seg med å være Norges største idrettshall, da den ble innviet i 1937.

– I Drammenshallen har vi hittil i år hatt 40 større eller mindre arrangementer, hvorav de største er ei bridgeturnering over 10 dager, og Norges- og Nordisk mesterskap i troppsturn, Gjør din bolig bedre og Dansegalla, forteller Tommy Svendsrud, fagansvarlig for haller i Vei, natur og idrett.

– I tillegg har Drammen Håndballklubb (DHK) spilt cirka 20 kamper, og i 2019 har de også hatt Europacup-kamper her. Totalt stipulerer vi at det er cirka 300 000 personer innom Drammenshallen i året, forteller Svendsrud, som er svært fornøyd med oppgraderingen av Drammenshallen.

Drammenshallen volleyballtrening
BILDE: Cirka 300 000 personer er innom Drammenshallen i løpet av året. Her er det elever fra Marienlyst skole som trener volleyball.