Drammen kommune startet i 2013 en tradisjon, hvor ordfører Tore Opdal Hansen inviterer drammensere som har vunnet norgesmesterskap, nordisk-, europa- eller verdensmesterskap til en markering med middag i rådhusets storstue.

Samtidig er det utdeling av utviklingsstipend til unge og lovende idrettsutøvere i 2019.

Til sammen var 15 idrettsgreiner representerte med 67 utøvere onsdag 27. mars: bandy, turn, bueskyting, friidrett, karate, cheerdance, sportsdans, freestyle, diskodans, skyting, alpint, taekwondo, bordtennis, styrkeløft og langrenn.

Ordføreren, assistert av Drammen Idrettsråd, overrakte de to utviklingsstipendene på til sammen 40.000 kroner.

Drammens idrettshelter og gullvinnere samlet
BILDE: Svært fornøyde idrettshelter og gullvinnere samlet i rådhuset med ordfører Tore Opdal Hansen som vert. Foto: Drammen Idrettsråd

Utviklingsstipender til Marte og Martin

Drammen Idrettsråd og Drammen kommune har lang tradisjon med å støtte dagens idrettstalenter – morgendagens helter. Det er yrende idrettsaktivitet i Drammen, og byens innbyggere kan også være stolte av å ha mange unge, lovende idrettsutøvere som markerer seg på høyt nasjonalt- og internasjonalt nivå.

Årets vinnere har allerede oppnådd gode resultater og prestasjoner. De er seriøse, allsidige, svært treningsvillige og har konkrete målsettinger for videre satsing:

Marte Monsen

Den første kandidaten til Drammen kommunes Utviklingsstipend 2019 er 19 år og representerer en individuell vinteridrett. Vinneren vant to gull-, og en sølvmedalje i Ungdoms-VM i sin idrett i 2018, samt gull og sølv i senior-NM i denne krevende idretten. Hun er ranket som nummer 1, 2 og 3 i de ulike grenene innen sin idrett i sitt alderstrinn.

Hun har allerede fått sin debut i World Cup denne sesongen, og har som mål å bli verdens beste. Oppvokst på Åssiden og tilbragt mye tid i Aronsløypa. Som relativt idrettsinteressert kan jeg legge til at kveldens første vinner vant Norgesmesterskapet senior i Hemsedal i helga, og ble belønnet med Kongepokal.

Kandidaten er alpinist fra Åssiden og Aron Skiklubb og heter Marte Monsen. Marte tildeles kroner 20.000,-. Gratulerer!

Martin Kirkeberg Mørk

Den andre kandidatentil Drammen kommunes Utviklingsstipend 2019 representerer en av Norges nasjonalidretter. Vinneren har akkurat fylt 18 år, og driver en individuell idrett. Vinneren har allerede flere Norgesmesterskap i sin aldersklasse. I Norgescupen 2018 i denne idretten vant vedkommende konkurranse etter konkurranse, og ble en suveren sammenlagtvinner.

Vinneren ble også tatt ut til å representere Norge i Ungdoms-OL i Sarajevo og hentet hjem hele to gullmedaljer. Han trenes av sin mor og far, og er nesten like god i friidrett. Idretten vedkommende har oppnådd disse resultatene i er langrenn.

Kandidaten representerer Drammens Ballklubb og heter Martin Kirkeberg Mørk. Martin tildeles kroner 20.000,-. Gratulerer!