Vurderer du å parkere bilen til fordel for en elsykkel? Men er kanskje litt skeptisk til å sykle om vinteren? Test det ut da vel.

Elsykkelbibliotek på Strømsø Torg
BILDE: Elsykkelbiblioteket driftes av Greenspeed i Globusgården på Strømsø. Tommy Hansen viser fram enn offroadvariant.

Nå er det nemlig mange ledige sykler i Drammen kommunes elsykkelbibliotek.

Med gode piggdekk, skjermer og god belysning, kombinert med riktig bekledning, er elsykkel et billig, sunt og praktisk fremkomstmiddel. Med elsykkelbiblioteket kan du teste en vinterskodd elsykkel i tolv dager.

God kapasitet

- Ved å tilpasse farten etter føret og ferdighetene så går det helt fint å sykle hele året, mener Tommy Hansen hos Greenspeed i Globusgården. Det er de som håndterer utlån, innlevering og velikehold av syklene.

Drammen kommune har 10 elsykler i elsykkelbiblioteket (samt en fra Buskerudbyen), og akkuat nå er det svært god kapasitet om man vil teste en sykkel. I elsykkelstallen er det både vanlige bysykler, offroadsykler, lastesykler og kassesykkel.

Piggene sitter

- Mange er redde for isen, men piggene sitter ofte bedre i isen enn hva sommerdekkene gjør på grus, ifølge Hansen, som er en erfaren elsyklist.

Han forklarer at den største utfordringen oppstår hvis det ikke brøytes tilstrekkelig slik at det blir langsgående spor som fryser, og i tung løs snø kan det være krevende å manøvrere sykkelen. Men nå har du altså sjansen til å prøv deg frem på vintersykling også.

Tommy hos Greenspees sykler på glatta på Strøsmø Torg.
BILDE: Tommy Hansen på elsykkel med piggdekk på glatta på Strømsø Torg. Publikum kan velge mellom flere ulike typer elsykler.

Utlån og innlevering foregår hos Greenspeed i Globusgården på Strømsø, Torgeir Vraas plass 1. Du betaler 100 kroner for vedlikehold og reparasjon, og 1.000 kroner i depositum.

Og akkurat nå er det mange ledige sykler, så det er bare å gå inn å bestille, så får du tilbakemeldig fra André Sæther eller Tommy Hansen hos Greenspeed.

Her kan du booke elsykkel.

Les mer om sykkeltilbudet i Drammen.