Doktor Solberg danser, leser dikt og synger, og får latter og morsomme kommentarer tilbake fra beboere, frivillige og ansatte kledd i hatter og luer, i alle fasonger og farger.

– Vi har samlet inn hatter fra fjern og nær, forteller Monika Bock i ført en vidbremmet hatt, og ser ut over de mange festpyntede beboerne i kafeteriaen på Fjell bo- og servicesenter.

Fjell hattefest dame med hatt
BILDE: Mange morsomme og flotte hatter bæres med stolthet av Fjell bo- og servicesenters beboere, frivillige og ansatte. 14. februar ble den store hattefesten arrangert, og servering av pølser, bløtkake, allsang og humorinnslag av doktor Solberg er populært. Alle foto: Birgitte Simensen Berg


Beboerne koser seg med småpølser. Så er det tid for å synge den ene etter den andre “hattesangen”: fra Min hatt den har tre kanter til Vi har ei gammal tante, som heter Monica, og når a’ går på torvet, vi hermer etter a’! For sånn svaier hatten, og hatten svaier sånn, og sånn svaier hatten, og hatten svaier sånn!

Se film, hvor det synges og framføres med innlevelse om den gamle tanta Monica.

Fjelldamer med flotte hatter
BILDE: Damene synger med stor iver Min hatt den har tre kanter, selv om hatten er rund og fin.
Fjells hattefest med allsang
BILDE: På en hattefest må det synges flere sanger om hatter. Og sangen går ekstra lett med en hatt på hodet.

Doktor Solbergs medisin er store og små doser med humor, og humormedisinen kurerer både gruff i halsen og nedadgående humør.

Se film, hvor doktor Solberg forteller om hattens historie.

Det meste kommer opp på et høyere nivå etter å ha fått servert noen reseptfrie doser med mer eller mindre elegante dansetrinn og et veldig surrealistisk dikt skrevet av Arne Pinse Aasen, fetteren til mer kjente Arne Paasche Aasen.

Fjell med doktor Solberg på besøk
BILDE: Doktor Solberg har reseptfri medisin full av humor. Uten bivirkninger.


Doktor Solberg leser med innlevelse en hyllest til vinteren.

Den store hattefesten avsluttes med bløtkake og kaffe. Og så er det tid for å legge hatten tilbake på hylla – og der blir den kanskje liggende til neste gang det arrangeres hattefest.