Fjell bo- og servicesenters beboere under tuntreet
Beboerne ved Fjell bo- og servicesenter har i piknik under tuntreet på Gjerpen gård i Skoger.
Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Det flagges på Gjerpen gård i Skoger fredag før påskehelga. Sola skinner, og det lukter nystekte sveler og nytrukket kaffe. Under tuntreet har beboerne fra Fjell bo- og servicesenter benket seg og storkoser seg ute i frisk luft.

Fjell bo- og servicesenters beboer holder nyfødt lam
Det er en helt spesiell følelse å ha et nyfødt lam i fanget.

Det er tid for den årlige utflukten i lammetida, og beboerne valfarter ut og inn av låve og fjøs: der inne piper kyllingene, hønene klukker, sauer og lam breker og hesten vrinsker.

Se film, hvor beboer får kjenne på et nyfødt lam, som ennå er våt i pelsen.

Gunnar på 91år  koser med med lammet

Se film, hvor 91-årige Gunnar koser med lammet, slik at det faller i søvn.

Gunnar (91) koser med kylling

Se film med Gunnar og en håndfull kylling.

– Vi er så heldige å se lamming år etter år, og beboerne våre kommer ut med stjerner i øynene, forteller Monika Bock. Sammen med Wenche Rørvik Mondal jobber Monika med å tilrettelegge aktiviteter for beboerne ved Fjell bo- og servicesenter.

Vertskap på Gjerpen gård, mor og datter, Kari Camilla Juelsen Hess og Trude Juelsen, jobber begge ved Fjell bo- og servicesenter, og Kari Camilla besøker senteret også med hundene sine.

– Gårdbesøket er god terapi. Mange av beboerne våre har vokst opp på gård, så et slikt besøk vekker gode barndomsminner. Noen husker også dette besøket lenger enn andre ting, sier livsgledekontakt Sureyyan Arfan.

De ansatte er enige i at gårdsbesøket gir mye glede både for beboerne og de som jobber der:

– Som naturen våkner også vi mennesker til liv, uansett alder, og får en annen glød i øynene. Derfor er det så verdifullt å få være på gårdsbesøk midt i lammetida.

Og om litt kan firbeinte hoppe og sprette rundt i den frodige kløverenga ved Gjerpen gård i Skoger.

Beboerne ved Fjell bo- og servicesenter får nærkontakt med de fleste gårdsdyr. Her er det fjordingen som tar en tur bortom for å hilse på.

Gunnar med nærkontakt av hest