Bystyret bevilget i 2016 penger slik at fire av byens bo- og servicesentre kunne bytte ut sine gamle og slitte pianoer.

Kultur for eldre er ett av satsingsområdene i Drammen kommune. Gjennom Kulturoasen får alle institusjonene ti konserter i løpet av året, med profesjonelle utøvere. Da er det viktig at man også har gode, og fremfor alt stemte, pianoer. Det gir gode kulturopplevelser for beboerne.

Lasse Høydal spiller konsert på Konnerud

Innvielseskonserter

I løpet av uke fire stiller kulturskolen opp med lærere og elever for å holde innvielseskonserter ved Konneru, Strømsø og Gulskogen bo- og servicesentre samt Fjordparken omsorgsboliger.

Vi besøkte den første konserten på Konnerud.

Kulturskolens leder, Geir Morten Hansen, ønsket velkommen og introduserte sine elever. En fullsatt kafeteria fikk oppleve et variert konsertprogram.

Beethoven og Mozart

Først ut var 10-åringen Erlend Vassbø Skalstad som med sikre hender tolket Beethovens ”Für Elise”. 13 år gamle storesøster Ragnhild Vassbø Skalstad fulgte opp med ”Sonatine” av Muzio Clementi, en italiensk komponist som stilte opp i en pianoduell mot Wolfgang Amadeus Mozart på julaften i 1781.

Lasse Høydal dro oss enda lengre tilbake i musikkhistorien og spilte Bachs ”Toccata” i d-moll, før han vartet opp med ”River flows in you” av den sørkoreanske pianisten Yiruma.

Gitarspill

Etter dette var det tid for et lite avbrekk i pianokonserten og 15 år gamle Henrik Lauritzen gledet forsamlingen med gitarspill, først ”Blackbird” av the Beatles og deretter ”Spansk romanse”, en gammel spansk folketone med ukjent komponist.

Etter gitarspillet satte Henrik seg til pianoet og foredro ”Tyrkisk marsj” av Mozart, ”I en natt” av Bjørn Eidsvåg og ”Maybe” av Yeruma.

Pianolærer ved kulturskolen, Monica Tomescu Rohde, avsluttet konserten. Og etterpå var det kake og forfriskninger.

Bilder fra konserten