Skolegården er fylt av elleville elever, som synger, spretter og danser med hele kroppen.

På scenen står Fredrik Auke, bedre kjent som Freddy Kalas, og synger både Jovial og BliM – og Jovial enda én gang.

Se filmer, hvor Freddy Kalas synger litt av Jovial.

Og litt av blimE-sangen.

BlimE Freddy Kalas synger
BILDE: Joviale Freddy Kalas synger av full hals til glede for over 200 elever ved Rødskog skole. Foto: Birgitte Simensen Berg
Freddy Kalas synger sammen med Rødskog-elever
BILDE: Freddy Kalas er musikkhelten, og får elevene til synge og danse på og foran scenen.

− Dette er en fin konsert, og jeg kjenner sangene. Hører på dem på Spotify, sier Thea på åtte år, som har ark og penn i hånda. Hun ønsker seg autografen til Freddy Kalas etter konserten.

Freddy Kalas skriver autografer
BILDE: Initialene FK skrives i raskt tempo når 200 elever skal ha autografen av Freddy Kalas.

Vennskap og mobbing

Freddy Kalas besøker Rødskog skole i forbindelse med BlimE-fokuset til NRK-super. Etter utendørskonserten inviteres han til klasse 7 A for en samtale om vennskap, mobbing, stå opp for seg selv og egne målsettinger.

− Musikk er min pasjon, og jeg liker å underholde. Og dere på Rødskog skole er kanskje det aller beste publikummet jeg kunne ha hatt, sier Freddy Kalas, og benker seg foran klassen som sitter i en hestesko rundt ham i klasserommet.

− Velkommen til oss, og det har vært en stor overraskelse at selveste Freddy Kalas skulle komme i dag. Nå har elevene laget 23 skikkelige gode spørsmål til deg, sier kontaktlærer Camilla S. Møistad, og overlater ordet til elevene og musiker Kalas.

Se film, hvor Freddy Kalas svarer på ett av spørsmålene fra 7 A: Vil du bli noe annet enn musiker?

Biff, svømming og lykkestunder

Elevene får vite at Freddy Kalas er 28 år, bor på Brakerøya og har sju brødre og mange stebrødre. På spørsmål om favorittartister er svaret Dire Straits og 2pac, han er glad i en høy biff med mandelpoteter og likte svømming best på skolen. I tillegg har familien støttet ham 100 prosent som musiker, og i en skala fra 1-10 svarer han 11 på hvor viktig venner er for ham.

− Det er viktig å ta vare på hverandre og seg selv. Å være sterk, og bruke dine sterke sider og satse på dem. Se andre, lytt til dem, del interesser og gi noe av din tid til andre. Jeg ønsker å forme livet slik at jeg har det best med meg selv og andre, sier Freddy Kalas, som liker å danse, men mener selv han ikke er så god på det.

− Du var flink, sier én av elevene, som også synes musikkhelten er som han synger: jovial.

− Tusen takk, nå fikk jeg selvtillit, sier Freddy Kalas, og danser av glede ut døra på Rødskog skole.

Klassebilde med Freddy Kalas 7 A
BILDE: Klasse 7 A ved Rødskog skole med sin nye klassekamerat, Freddy Kalas.