Byens politikere, ordfører Tore Opdal Hansen og gruppelederne Tove Paule (H), Eivind Knudsen (Ap), Ulf Erik Knudsen (Frp), Ståle Sørensen (MDG) og Odd Gusrud (Krf) besøkte 4. juni Frydenhaug skole for å bli bedre kjent med elevenes og lærernes skolehverdag.

 

Frydenhaug skole matematikkundervisning
BILDE: Politikerne følger godt med i matematikktimen til elevene ved Frydenhaug skole. Ved rett svar kommer smilefjeset fram. Og det blir mange smilefjes. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Datateknologien et godt hjelpemiddel

– Vi har fått en god orientering om hvilke pedagogiske grep skolen bruker, noe som er interessant, sier Kristelig folkepartis Odd Gusrud. Han og resten av politikerfølget får blant annet se elevenes bruk av data og nettbrett i læreprosessen.

Ei jente har god kunnskap om hva statsministeren og medlemmene i kongefamilien heter, og på spørsmålet om hva som vil skje når kong Harald dør, kommer svaret raskt:

Da skal kronprins Haakon Magnus gifte seg med meg.

To av elevene har oppgaven med å lose politikerne rundt i det flotte bygget til Frydenhaug skole, og enda ett klasserom besøkes. Her jobbes det med følelser.

Ei er glad fordi hun har badet i skolens flotte basseng. En er litt trist. Så får han en klem og med ett er tristheten borte. Og da er det plutselig flere som er triste og får klemmer. En god smitteeffekt som gir mye smil og glede.

Frydenhaug skole værvarsling
BILDE: Denne lille meteorologen synes det er mest morsomt med lyn og torden, men velger sola som har skint i ukevis for å fortelle politikerne om dagens vær.

Høyt sykefravær

Vi er her i dag for å se og få innspill. Hvordan kan vi politikere tilrettelegge for at Frydenhaug skole skal bli enda bedre? spør Eivind Knudsen fra Arbeiderpartiet.

Skolen har høyt sykefravær, både blant elever og ansatte. Vi jobber nært, både fysisk og psykisk, til elevene våre. Har tett oppfølging, og denne én til én-kontakten krever store ressurser, forteller rektor Eli Hirsch B. Bekk.

Før “skoledagen” er over for ordføreren og partilederne deltar de i en spørrekonkurranse, hvor de får vist om de har fulgt godt med i timen. Konkurransens vinner blir Eivind Knudsen.

Frydenhaug skole med politikerbesøk
BILDE: Byens politikerne ønsker å gjøre Frydenhaug skole enda bedre, og får ved selvsyn se hvordan elever og lærere har det på skolen.