På skogsdagen, fredag 28. september, er det offisiell åpning av en flott og romslig gapahuk sør for Gråstein tett inntil lysløypa. Sju dager brukte gapahuksnekker Vidar Flåteteigen å reise byggverket.

− Det er en glede for meg å få lov til å ønske dere alle sammen, både små og store, velkommen hit i Konneruds skoger, for å åpne, eller skal vi si, ta i bruk denne nye, fine gapahuken, sier varaordfører Yousef Gilani, som står for åpningen sammen styreleder i Skogselskapet, Per-Asbjørn Andvik fra Skoger.

Gapahuken på Konnerud er innviet
BILDE: Sør for Gråstein, tett inntil lysløypa, ligger Konneruds nyeste byggeprosjekt: en stor og flott gapahuk til allmenn benyttelse. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

− Som dere ser har gapahuken buede vegger og tak. Det er enklere og ofte mer behagelig å oppholde seg i en gapahuk enn i et telt når det regner. Jeg regner med at det er veldig greit å være i den når det blåser også, i alle fall fra tre kanter. Og den er så stor at den kan romme en hel skoleklasse! Sier Gilani, og legger til:

Gapahukbesøkende fra barnehagene
BILDE: Barn fra barnehager og skoler i nærområdet har tatt turen til sin nye gapahuk. Den kommer sikkert til å bli mye brukt framover.

− Det fine er at gapahuken er sør for Gråstein inntil lysløypa, i nærheten av boligområdet i Djupdalen, slik at barn fra barnehagene og skolene i nærområdet kan bruke den på dagtid. På kvelden, i helger og i ferier kan alle barna som bor i nærheten bruke gapahuken. Den skal også brukes som base når skogdagen arrangeres for skolebarn i distriktet.

Gapahuken ble offisielt åpnet med øksehogg
BILDE: Gapahuken blir offisielt åpnet med øksehogg. Varaordfører Yousuf Gilani inviterer to barnehagebarn og to skolebarn til å hogge over stokken sammen med ham.

I sommer har Skogselskapet, i samarbeid med Drammen kommune, bygget gapahuken. Det gapahuken koster, har Sparebanken DnB betalt.

Skogselskapet er en ideell organisasjon som samler alle med interesse for skog og skogbruk, friluftsliv og naturvern. Deres viktigste målgruppe er barn og ungdom i grunnskolen.

Gapahukåpning med pølsefest
BILDE: Gutten som fikk være med å hogge over stokken, står etterpå pent i kø og venter på sin tur til å få pølse. En offisiell åpning feires med pølsefest og bløtkake.

− I dag, fredag 28. september, inviterer Skogselskapet til en stor skogdag, hvor hele 200 skolebarn fra distriktets barneskoler er inviterte. Da passer det veldig fint å ha offisiell åpning av den nye gapahuken.

Gapahuksnekker Vidar Flåteteig
Bilde: Gapahuksnekker Flåteteig med fornavn Vidar, som betyr skog og tre - naturligvis. Han har bygd 25 gapahuker, så dette kan han. Som takk får han et lite grantre, som garantert blir større med tida.

Den vil være åpen til fri benyttelse for det nære friluftslivet i området. Så vær så god – gapahuken er deres. Bruk den ofte, oppfordrer varaordfører Yousuf Gilani, og inviterer opp fire barn, to fra barnehagene og to fra skolen, til å hjelpe ham med å hogge over snorstokken.