Nedre del av Bragernes torg er anleggsplass. En ny vegg med gatekunst skal bidra til å gi torget et positivt løft, forskjønne og skape en opplevelse for alle som ferdes på torget. Tirsdag klokka 13.00 åpnes veggen.

Ordfører Tore Opdal Hansen lar seg fotografere av Mikael Noguchi, og kun få minutter etter er Noguchi i gang med lage en skisse av ordføreren på den nye veggen på Bragernes torg.

Sammen med drammenser og gatekunstner Eric Ness Christiansen maler han drammensansikter på rad og rekke. I samarbeid med Byen Vår Drammen har de to fått en 30 meter lang vegg å boltre seg på. En vegg som skal bidra til å avskjerme torget fra anleggsarbeidet på den nedre delen av torget.

Kjente og ukjente

Det er ansikter av både unge og gamle, døde og nålevende, kjente og helt ukjente drammensere som dekker veggen og gir et bilde av det mangfoldige Drammen. Sverre Holm, Herodes Falsk og Lise Christoffersen er noen av dem som kan ses på veggen sammen med dagens ordfører.

- Det begynner å ligne nå, bare noe med håret. Jeg som er nyklipt og greier, smiler Tore Opdal Hansen mot skissen som begynner å bli ferdig.

- Det blir enda mer likhet når vi fargelegger, lover Noguchi.
Noguchi er både 3D-artist, illustratør, videospillutvikler og tegneserieskaper og har i flere sammenhenger samarbeidet med Ness Christiansen.

Gatekunst på torget

Pusterom

- Dette er jo en mer spennende måte å avskjerme anleggsplassen på, sier Opdal Hansen om veggen.

- Den er både spenstig, spennende og fargerik. Og det vil se penere ut.
Han får et samtykkende nikk og et smil av Ness Christiansen som står ved siden av.

- Dette er jo på flere måter en vinn-vinn-situasjon for byen, sier Ness Christiansen.

Han er glad for at han ble spurt om dette oppdraget. Kunstveggen er en fin måte å gi folk et pusterom i hverdagen, og man kan oppleve kunst i selve hjertet av byen. 

Barna er med

Men det er ikke bare Ness Christiansen og Noguchi som skal gi publikum kunstopplevelser på torget. Barn fra barnehager rundt om i Drammen har også bidratt. Fritt fra fantasien eller under tema «Fremtidsbyen» har barna laget fargerike og kreative kunstverk av Hama-perler.

Disse vil festes på veggene og merkes med barnehagens navn.