31. mai ble biblioteket offisielt åpnet etter oppussingen. Åpningen ble feiret med ballonger, drager og musikk samt gratis mat i den nye kaffebaren Dramn.

Ordfører og ballonger

Med et hav av ballonger gjenåpnet ordfører Tore Opdal Hansen Drammensbiblioteket

- Byens første bibliotek åpnet for publikum i juni 1916. Det ble omtalt som en vakker bygning, med en sentral beliggenhet og en pryd for byen. Det samme kan sies om nåværende folkebibliotek. Det er ikke uten grunn at huset, sammen med Ypsilon, er et av byens mest avfotograferte objekter, sa ordfører Tore Opdal Hansen i sin tale.

- Det er flere grunner til oppgraderingen, understreket ordføreren. Et politisk vedtak: "Drammensbiblioteket er et regionalt litteraturhus; en arena for debatt, læring og møter mellom mennesker.” Drammensbiblioteket gjennomførte også en større innbyggerundersøkelse hvor drammenserne fikk uttale seg om hva de ønsket av biblioteket sitt.

Publikum

- På denne bakgrunn er det nye biblioteket nå bygget om til en åpen og inkluderende møteplass og stue der man kan treffes over en kopp kaffe, forklarte Opdal Hansen.

Kaffebaren Dramn

Den nye kaffebaren Dramn

- Vi håper dere vil sette pris på kveldens program. Vær nysgjerrig, gå på oppdagelsesferd i lokalene og nyt all den herlige og varierte kulturen Drammen kan by på, sa ordføreren idet han frigjorde et lass med blå og oransje ballonger.

Fra seven til eleven

Over sommeren vil biblioteket ha meråpent. Da blir åpningstidene fra klokka 07 til 23 hver dag hele året. Dermed kan du besøke biblioteket når det passer deg best.

Låneautomat

Automat for utlån og innlevering