Tirsdag 15. mai klokka 13.00 – i strålende vårsol – har varaordfører Eivind Knudsen saksa klar, ei saks velvillig utlånt av graffitikunstner, eller gatekunstner, Eric Ness Christiansen.

Christiansen og hans medhjelpere, blant andre byens barnehagebarn, har laget kunstverket som nå smykker nedre del av Bragernes torg.

graffitivegg med saksefører Eric Ness Christiansen og varaordfører Eivind Knudsen
BILDE: Gatekunstner Eric Ness Christiansen prøver snorsaksa på slipset til varaordfører Eivind Knudsen. Slipset ble spart, men snora i nasjonalfargene ble delt i to. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Bak graffitiveggen jobbes det med kollektivknutepunktet, som skal være klart i oktober. Her vil det bli bedre busskapasitet, samt at det legges til rette for drosjer, handikapbiler, fotgjengere, syklister og motorsyklister. Og byens næringsliv får mulighet til uteservering.

graffitivegg med portrettdekorasjon nedre Bragernes torg
BILDE: Meter på meter med gatekunst av mer eller mindre kjente personer, som nå dekker for anleggsmaskiner og gravearbeid på nedre Bragernes torg.

Video: se bildet ta form

Visuelt plaster på såret

Nå er det bare å ta en titt for å finne ut hvem de heldige menneskene er som er portretterte – det er både kjente personer og mannen og kvinnen i gata, som tilfeldig ruslet forbi, da spraybokskunstnerne var i full gang. På hver side pryder perler i alle regnbuens farger laget av byens kreative barn.

grafittivegg åpnet med tøffe-toget fullt av barnehagebarn
BILDE: I strålende sol tøffer toget fullt av unge kunstnere, som har dekorert graffitiveggen med perling.

– Vi markerer i dag ferdigstillelsen av graffitiveggen – et visuelt plaster på såret – fram til anlegget står ferdig på senhøsten, sier varaordfører Eivind Knudsen til en stor barneflokk og representanter fra Drammen kommune og Byen Vår Drammen. Sistnevnte har engasjert Eric Ness Christiansen og byens barnehagebarn til å dekorere veggen.

– Vi håper at graffitiveggen blir til glede for alle som ferdes i sentrum, sier Eivind Knudsen, og med hjelp av ivrige barnehender klipper han lekende lett over snora i rødt, hvitt og blått.

graffiveggen åpnet med snorklipping av varaordfører Eivind Knudsen
BILDE: Med god hjelp av ivrige barnehender, klipper varaordfører Eivind Knudsen over snora og erklærer graffitiveggen på nedre Bragernes torg for offisielt åpnet.