Bli med å gjøre ditt grønne friområde rent og innbydende. Meld inn hageavfallshauger via kommunens app "Meld inn feil" og du kan vinne containerpakke.

Du kan også vinne gavekort på lokalt hagesenter dersom du leverer hageavfallet på en gjenvinningsstasjon 24.–30. april.

- Målet med Hagedagene er å informere om de riktige måtene å kvitte seg med hageavfall. Dumping av hageavfall fører til spredning av uønskede arter, som er en stor trussel mot naturmangfoldet, sier landskapsarkitekt Sofie Viker Broen i Drammen kommune.

I tillegg ønsker parkavdelingen å få oversikt over hageavfallshaugene rundt i nærmiljøene for å lettere kunne rydde disse. På denne måten blir nærmiljøet hyggeligere for alle.

Tiden for å rydde i hagen er her

Parkavdelingen planlegger våroppryddingen i parker og grøntområder, og du har kanskje begynt med det samme for nabolaget ditt?

- Mange lurer på hva de skal gjøre med hageavfallet, og litt for ofte blir det dumpet i nærmiljøet. Dette er faktisk ulovlig. Vi ønsker å fortelle folk hvor viktig det er å kvitte seg med hageavfall på riktig måte. Da blir det hyggeligere å være ute, og bedre for naturmangfoldet, sier Broen.

Meld om hageavfall – vinn containerpakke

Har du en hageavfallshaug i næromådet ditt? Her er noen tips:

• Bruk feilmeldingstjenesten for å melde fra om en hageavfallshaug. For å være med i konkurransen må du gjøre det senest 30. april.
  • Du kan også bruke appen "Meld inn feil – Drammen". Last ned fra App Store eller Google Play.
  • Har du meldt inn hageavfallshauger kan du vinne en container. Det følger med to hjelpere som bidrar i oppryddingen og svarer på spørsmål om hageavfall og hage
  • Leverer du hageavfallet ditt på en gjenvinningsstasjon i kampanjeperioden 24.–30. april er du med i trekningen av gavekort på 1000,- til et hagesenter

Les mer om hvordan du kan delta på Hagedagene.