I løpet av to dager har rundt 1.800 ansatte i helse, sosial og omsorg deltatt på HSO-dagene på Union Scene. Det har vært to dager spekket av lærerike og inspirerende foredrag, god mat og samtaler med kjente og ukjente kolleger.

Vivi Mikkelsen og Eva Milde
BILDE: Vivi Mikkelsen og Hamborgstrøm helse- og omsorgsdistrikt vant Dream-prisen i kategorien fag. Eva Milde delte ut de tre Dream-prisene.

- Det er en unik anledning til å komme seg litt vekk fra hverdagen og føle at man blir satt pris på, sier Elin Juterud ved Fjell helse- og omsorgsdistrikt.

- Også er det veldig bra at alle hører det samme. At man da har noe felles å snakke om i ettertid.

En morsom dag

For at så mange som mulig av de rundt 2.000 ansatte i helsesektoren skulle få delta på HSO-dagene, ble det gjennomført to helt like dager. Det vil si at alle har fått mulighet til å delta på de samme dypdykkene, i de samme temaene, med de samme foredragsholderne, og de har fått de samme kulturelle opplevelsene.
Og ikke minst fått nyte de samme rettene fra matbodene rundt om på Union scene.
- En veldig morsom dag med fine foredrag, sier Liv Busland ved Åskollen helse- og omsorgsdistrikt.
Hun mener det er en fin anledning til å prate med kolleger og bli kjent med noen nye.
- Og så er det en unik anledning til å fortelle alle om strategiene, målsettingen og arbeidskultur, tilføyer Juterud.

Stå sammen

Allerede klokken åtte både onsdag og torsdag morgen yret det av liv på plassen mellom Union scene og Drammensbiblioteket. Varme toast, vafler, kortreist frukt og nytrukket kaffe sørget for bensin i kroppene og en hyggelig start på dagen.
- Dagen i dag skal ruste oss til å stå sammen hver eneste dag, sa Eva Milde, helse- og sosialdirektør, i åpningstalen fra scenen en snau halvtime senere.
Hun pratet om at det kan kanskje noen ganger kan bli litt mye «vi» og «de». At det er de på rådhuset – og vi der ute i virksomhetene. De i ledelsen – og vi ute i tjenesten. Politikerne – og oss i HSO.
- Men vi har kanskje alle mer til felles enn man tenker på i hverdagen, sa Milde.
Hun ønsker at alle som jobber i HSO skal spille hverandre gode og ville hverandre vel. Milde mener det er viktig å gi de ansatte en dag som denne. Å vise at de blir satt pris på.
- Det er en viktig investering å gjøre dette.

Dypdykk

Saksofonist Frøydis, musikkelever fra kulturskolen, HSO-koret og den talentfulle lokale teatergruppen Elvekompaniet stod for de kulturelle innslagene gjennom hele dagen. Elvekompaniet red inn på scenen etter Eva Milde og røsket litt i folks fordommer, i våre vaner vaner og uvaner. De ga folk litt å tenke på før Johan Velten, ekspert på medarbeiderskap og samspill,blant annet pratet om hvordan forstå hverandre og komme hverandre i møte.
Mellom inntak av fiskeburgere, bakte poteter og diverse varianter av grillpølser kunne alle velge hva slags emner de ville ta et dypdykk i.  Åtte ulike dypdykk i temaer som arbeidskultur og godt samspill mellom leder og medarbeider, innblikk i kommunenes folkehelsestrategi, hvordan sørge for god kvalitet i hverdagen, hvordan yte tjenester i fremtiden og informasjonssikkerhet – for å nevne noe.

HSO-dagen på Union Scene. Elin Juterud (t.h) og Liv Busland deltok.
Elin Juterud (t.h) og Liv Busland var strålende fornøyde med HSO-dagen.

Prisvinnere

Som en av de siste, men viktige, postene for dagen, sto utdeling av Dream-prisen. Tre vinnere skulle kåres, i tre ulike kategorier.

• Den første vinneren i kategori fag var Hamborgstrøm helse- og omsorgsdistrikt, og Vivi Mikkelsen, for ideen om merking av ansatte slik at det blir lettere for alle å se hvem som er sykepleier på vakt og andre funksjoner.
  • Vinner i kategori folk var Åssiden helse- og omsorgsdistrikt, og Lisa Pettersen, for ideen om å utstyre biler med små lette personløftere.
  • Siste vinner var i kategorien penger var Gulskogen helse- og omsorgsdistrikt, og Eva Elisabeth Szüts, for ideen om å få vasket og pleiet våre tjenestebiler på Bedriftssenteret.

Gratulerer så mye til alle tre!