Kjøsterudjuvet bekk
I disse dager er Kjøsterudjuvet vilt og vått. Bekken har høy vannføring, slik at turgåere må være ekstra varsomme.
Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Bekken buldrer i Kjøsterudjuvet, og kaster seg frådende over stokk og stein. Ei gruppe på 17 tyske ungdommer i alderen 12 til 22 år går og krabber – sakte, men sikkert oppover. Og opp kommer de etter to timer, og kan kaste seg med glade hyl i den idylliske Gamledammen.

– Vi har hatt en kjempefin tur. Tatt skritt for skritt, og alle har kommet greit opp, sier en av de tyske gutta, som har gått barbeint et strekke.
Kjøsterudjuvet turgåere
17 tyske ungdommer vandrer oppover Kjøsterudjuvet - én er til og med barbeint - og nå nærmer de seg toppen etter to timers klatring.
Gamledammen ved KjøsterudjuvetBelønningen er rast og en dukkert i den idylliske Gamledammen, som ligger på toppen av Kjøsterudjuvet og en kort spasertur fra turheisen.

Turistmagnet

– Det har vært rekordbesøk av turister både i Kjøsterudjuvet og her i skisenteret i år, forteller leder av Drammen skisenter, Erik Gråberg, som smilende sender av gårde syklister med hjelm og verneutstyr i heisen. To og to fraktes de raskt til toppen, og enda raskere kommer de seg ned på to hjul i svingene.

Drammen skisenter syklister i heisen
Svært behagelig og effektivt blir terrengsyklistene fraktet opp til toppen.
Drammen skisenter terrengsyklist
En syklist på full fart nedover - to hjul i svingen - så her går det unna. Og verneutstyret er naturligvis på.

I tillegg til alle tilreisende, er det naturligvis også drammensere som benytter seg av de flotte frilufts- og aktivitetsmulighetene på Åssiden.

– Apropos verneutstyr: nå er det skikkelig stor vannføring i Kjøsterudjuvet, så jeg mener at man bør tenke på bruk av hjelm og sikringsutstyr, sier Gråberg, som har kapasitet til å ta i mot enda flere både i klatreparken og i sykkelløypa.

Og har du ennå ikke klatret i Kjøsterudjuvet, så bør du ta deg en tur! Skikkelig fottøy er å anbefale.