I nærheten av Strøtvet og Spiralen finner du Kloptjern, en skogsidyll som nå er rehabilitert.

Kloptjern badevann
BILDE: Etter å ha rehabilitert dammuren og oppgradert området ønsker idylliske Kloptjern velkommen til bading og rekreasjon. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Dammuren er utbedret, sittebenker i skyggen er på plass, bru ut til Vesleøya er på plass (her blir det også en benk etter hvert), ei liten sandstrand, fornminne i form av en helleristning, lunka vann og stillhet. Et toalett vil også komme på plass.

Kloptjern dammur med sittebenker
BILDE: Dammuren er sikret og på toppen er det plassert solide sittebenker. En granittstein, hvor byggeåret 1886 og rehabiliteringsåret 2018 er inngravert, er også på plass.
Kloptjerns helleristning
BILDE: På berget vil du finne helleristning som viser et menneske og ei sol. Så våre forfedre og -mødre brukte nok også Kloptjern til bading i finværet.

Kom uti. Det er så nydelig badevann, roper ei dame, som legger på svøm.

Kloptjern svømmetur
BILDE: Hunden Vincent følger ivrig med og passer på matmor, som storkoser seg i vannet som er over 20 grader. Så hopp uti og legg på svøm.

På land sitter mannen og passer på hunden Vincent, som ikke får bestemt seg om han skal bade eller ei.

Kloptjern bru til øya
BILDE: Det er laget bru ut til Vesleøya i Kloptjern. Etter hvert vil det også komme en benk her. Under de skyggefulle trærne på motsatt side er det satt opp sittebenker. Toalett skal også komme på plass.

Paret, som bor på Strøtvet, bruker Kloptjern mye, og synes stedet er blitt både fint og pent. Nå er det opp til værgudene å sørge for at vannstanden øker med cirka én meter, for da blir alt helt perfekt.

De har bestemt for å bruke den nylig opparbeidede gangveien ned igjen. Den har inn- og utgang ved bommen nede ved parkeringsplassen rett ovenfor kolonihagen.