Tirsdag 9. april blafrer det norske flagget i vårvinden og ballonger er hengt opp ved inngangsdøra til Konnerud bo- og servicesenter, som feirer sitt 30-års jubileum.

Konnerud bss flagg og eksteriør av bygget
BILDE: Det norske flagget er heist til topps for å markere at Konnerud bo- og servicesenter fyller 30 år. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Kafeen er full av forventningsfulle bursdagsgjester, blant annet tidligere og dagens ansatte, frivillige og beboere fra omsorgsleilighetene. Pyntede bord og høye stettglass med musserende drikke med jordbær i, det skåles og skravles.

– Konnerud bo- og servicesenter var tidlig ute med livsgledetiltak, som Den gylne spaserstokk og besøkshund, og for noen år siden ble vi et sertifisert livsgledesykehjem, sier Elin Arnegard, som arbeider på dagsenteret og har vært på bo- og servicesenteret fra starten av.

– Velkommen til dagens jubileum, og det er hyggelig å se så mange som skal feire bo- og servicesenteret sin 30-års dag. Vi skal servere sammen meny som på innvielsesdagen: lapskaus, bløtkake og kaffe, sier Arnegard, og roser alle ansatte og frivillige som gjorde og gjør en fantastisk jobb.

Frivillighet en berikelse

Ved herrebordet sitter Halvor Hodt med gitaren trygt innen rekkevidde. Han skal snart underholde med allsang og spill sammen med Berit Dammen på trekkspill.

– Jeg har vært frivillig her ved Konnerud bo- og servicesenter i noen år. Tidligere kjørte jeg varmmat til hjemmeboende, men denne ordningen er det slutt på. I dag er det frossenmat som leveres på dørene, sier Halvor Hodt, som er medlem av senterets husorkester.

– Så stiller jeg opp når det er grilling av pølser og andre oppgaver. Å gjøre en frivillig innsats er et meningsfullt arbeid for en pensjonist og en berikelse også for meg sjøl, sier Halvor Hodt, og tar noen munnfuller av den gode lapskausen.

Konnerud bss Halvor Hodt frivillig
BILDE: Halvor Hodt bidrar med stor glede som frivillig ved Konnerud bo- og servicesenter. Blant annet som fast husorkestermedlem.
Konnerud bss Ingrid Bakkerud spiser lapskaus
BILDE: Samme meny på 30-års jubileet som på innflyttingsdagen. Ingrid Bakkerud synes lapskausen smaker veldig godt. Og med et glass musserende blir det et riktig festmåltid.

Gro Dahl og Ingrid Bakkerud er naboer ved bordet. Dahl har begynte som renholder på Fredholt i 1980 og fortsatte som kontoransatt på Konnerud bo- og servicesenter fram til 2012. Bakkerud har i noen år bodd i omsorgsbolig.

– Det er veldig hyggelig å se igjen tidligere kolleger. Noen av dem har jeg ikke sett på mange år, men andre møter jeg på pensjonisttreffet som arrangeres hver tirsdag, sier Gro Dahl.

– Jeg flyttet i omsorgsbolig for snart tre år siden, og der skal jeg bli. Trives godt og jeg deltar på diverse underholdningsarrangementer i regi av Kulturoasen, sier Ingrid Bakkerud, og tar opp samtaletråden med sidekvinnen.

Sang og kåseri

Jubileumsmarkeringen avsluttes med bløtkake og kaffe, og før den gode kaffelukta sprer seg i kafelokalet, entrer tidligere styrer Toril Naper Hauge “scenen”. Hun åpner minneboka fra drøyt 30 år tilbake i tid, da Fredholt private sykehjem ble overtatt av fylkeskommunen. Så ble det kjempet mang en bevaringskamp, og fra 1. januar 1988 ble hjemmet overført til Drammen kommune.

– En solrik vårdag, 9. april 1989, stod Konnerud sykehjem klar til innflytting. Jeg var styrer med en flott gjeng rundt meg. Andersen planta ei gran, og den har vokst på 30 år! Den stelte han og vanna, selv på regnværsdager, sier Torild Naper Hauge og peker bort på den livsfriske grana.

Konnerud bss Toril Naper Hauge kåserer
BILDE: Tidligere styrer, Toril Naper Hauge, trekker historiske linjer og peker på grantreet som Andersen plantet og pleiet kjærlig fra 30 år siden. Treet er til glede den dag i dag.

For med en slik kjærlig omsorg i oppveksten er det ikke rart treet har vokst seg stort og sterkt. Også Konnerud bo- og servicesenteret har vokst seg større i utstrekning i disse årene – et sted hvor det gis mye kjærlig omsorg.

Konnerud bss allsang med Hodt og Dammen
BILDE: Med Berit Dammen på trekkspill og Halvor Hodt på gitar synges det av full hals. Allsangen med kjente og kjære viser er alltid populært.