Et kjempestort klatrestativ på seks meter er plassert midt i skolegården. Det største klatrestativet som er bygget i en skolegård i Drammen.

Rundt om i skolegården er det satt opp et litt mindre klatrestativ, lekehus, sandkasse og fugleredehusker. I tillegg til et treningsstativ beregnet på de litt større barna.

Se film hvor den siste finpussen gjøres før den offisielle åpningen av Konnerud nærmiljøanlegg.

Konnerud nærmiljøanlegg med ordfører Tore Opdal Hansen og rektor Cathrine Wessmann
BILDE: Konneruds nærmiljøanlegg skal åpnes og ordfører Tore Opdal Hansen gjør seg klar til å holde tale og tar den siste sjekken sammen med rektor Cathrine Wessmann, mens 450 elever venter spent i bakgrunnen. Alle foto/film: Birgitte Simensen Berg
Konnerud nærmiljøanlegg med takk fra elevrådsrepresentantene.
BILDE: Leder for elevrådet, Oliver Øverby Markussen, og nestleder, Emil Amundsen, takker alle som har bidratt til at de nå kan være aktive i og etter skoletid.

− Drammen kommune er opptatt av at dere som går på skole skal ha mulighet til å være fysisk aktive både i skolehverdagen og på fritida, for da tror vi også at dere lærer bedre. Derfor oppgraderer vi to skolegårder hver sommer.

I planleggingen av nærmiljøanlegget har vi fått gode innspill og ønsker fra dere, både elever og lærere, og vi håper at alle finner noe de liker. Bruk det masse – dette er deres, sier ordfører Tore Opdal Hansen i sin tale under åpningen av det flotte aktivitetsområdet.

Konnerud nærmiljøanlegg med snorklipping.
BILDE: Wetle Martinius Nielsen-Svanum stod for den høytidlige snorklippingen. En jobb som han utførte aldeles utmerket. Og så var nærmiljøanlegget på Konnerud skole offisielt åpnet.

Se film hvor de 450 elevene ved Konnerud skole tar klatrestativet i bruk.

− På Konnerud kommer det ofte mye snø, og akebakkene deres har fått en super oppussing. I tillegg har vi laget en helt ny akebakke. På asfalten i skolegården har det blitt mer farger, dere har fått bokstavslange og ulike spill. Kanskje dere kan bruke skolegården til aktiv læring i noen av fagene? spør byens ordfører, og avslutter med å fortelle hvem som har stått for arbeidet av Konneruds nærmiljøanlegg:

− Konsulentfirmaet Rambøll AS har prosjektert anlegget i samarbeid med kommunens Vei, natur, idrett og Byprosjekter – og selvfølgelig dere her på Konnerud skole. De som har bygget alt dette, mens dere har hatt sommerferie, er Bekkevold Landskap AS. Anlegget har kostet cirka fem millioner kroner.

Konnerud nærmiljøanleggs treningsstativer.
BILDE: For de litt eldre elevene vil nok treningsstativene være ekstra populære.
Konnerud nærmiljøanleggs klatrestativ
BILDE: Ivrige elever tar i bruk klatrestativet, og er høyt og lavt.