Ny sprintløype på stadion er opparbeidet – ei løype som også skal brukes i forbindelse med innspurt på de øvrige distansene.

Konnerud skistadion to unge skiløpere
BILDE: Det har vært full vinter på Konnerud skistadion i flere uker allerede til glede for skiløpere i alle aldre. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

I forbindelse med NM på ski kommende vinter, 30. januar til og med 2. februar 2020, er det etablert ei ny sprintløype på Konnerud stadion.

Grunnen til opparbeidelsen er at løypene inntil skistadion ikke var bratte nok for klassisk sprint, hvor det er spesifikke krav til stigning og lengde.

Skiløper, kvinne, i Salamanderbakken på Konnerud skistadion
BILDE: I forbindelse med Ski-NM på Konnerud 2020 i månedsskiftet januar-februar er det opparbeidet ei ny sprintløype. Her er det en sprek kvinne som staker seg opp Salamanderbakken.

Drammen kommune, som eier Konnerud skistadion, har investert cirka 1,2 millioner kroner, slik at anlegget skal holde de internasjonale kravene som stilles. Konnerud skistadion driftes i samarbeid med Konnerud Idrettslag.

Startskuddet for Ski-NM 2020 går 30. januar, så møt opp og se landets beste skiløpere utfolde seg i marka.

https://www.skiforbundet.no/buskerud/nyhetsarkiv/2019/9/nm-konnerud-2020/

Konnerud skistadion med to unge skiløpere
BILDE: Løypene inntil skistadion var ikke bratte nok for klassisk sprint, hvor det er spesifikke krav til stigning og lengde. Nå er både Langbakken og Salamanderbakken klare til NM på ski.