Hensikten er å lansere samarbeidet mellom Kronprinsparets Fond og Sparebankstiftelsen DNB.

Kronprins Haakon introduserer kronprinsparets Flyt-prosjekt
BILDE: H.K.H. Kronprins Haakon presenterer og introduserer Kronprinsparets Fonds prosjekt Flyt - et tilbud til ungdom i 10. klasse. Alle foto: Birgitte Simensen Berg
Mestringsprogrammet Flyt er for ungdom i overgangen fra ungdomsskole til videregående skole. I Flyt får ungdom testet gode verktøy som kan hjelpe dem i hverdagen, slik at de kan få det livet de ønsker seg.
Flyt er et gratis fritidstilbud som varer i ett år fra høsten i 10. trinn og gjennomføres lokalt i samarbeid med kommunene.
Kronprins Haakon har besøkt to andre kommuner før turen kom til Drammen mandag 7. oktober.
Fylkesmann Svarstad Hauland, ordfører Hansen og politimester Fossen tar i mot kronprinsen
BILDE: Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland, ordfører Tore Opdal Hansen og politimester Christine Fossen tar imot kronprins Haakon utenfor lokalene til Ung11, Kompetansesenteret, i Dronninggata.
Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland, ordfører Tore Opdal Hansen og politimester Christine Fossen ønsker kronprins Haakon velkommen, og som en ekstra velkomsthilsen mottar kronprinsen blomster av elevene Precious Atenaga Sundby og Stian Vargas Larsen.
Kronprinsen mottar blomster
BILDE: Kronprins Haakon mottar blomster av elevene Precious Atenaga Sundby og Stian Vargas Larsen.
Vertskap er koordinatorene i Drammen kommune, Kjetil Nilssen og Linda Lerbak, administrerende direktør André Støylen fra Sparebankstiftelsen DNB og daglig leder Irene Lystrup i Kronprinsparets Fond.
I løpet av det times lange besøket deltar kronprins Haakon sammen med ungdommene på blant annet vennebingo, “Love shades” og framtidsspåing.
Kronprinsen deltar på vennebingo
BILDE: Kronprins Haakon er ivrig deltaker på vennebingoen sammen med elevene. Alle har et bingobrett med ulike interesser og fakta som må fylles ut ved å snakke med andre.
Flyt elever med sirkelsamtale
BILDE: Hver og en forteller hverandre om sine gode egenskaper, alt fra å være flink i håndball, lage mat og en ganske god venn. Kronprins Haakon blir også inkludert i sirkelsamtalen.
Flyt kronprinsen med Love shades-briller
BILDE: Kronprins Haakon med Love shades-briller forteller hva han selv er god på, og det er å ta med barna sine ut på tur.
Flyt-elever med Love shades
BILDE: Store og fargerike briller brukes i øvelsen Love shades, der ungdommene forteller om positive egenskaper ved hverandre. Alt fra å være snill og inkluderende, til humoristisk og sporty.
Flyt framtidsspå
BILDE: Framtidsspåen brukes som samtaleverktøy i Flyt. Her er det kronprinsen som spår sidemannen, 15-åringen Herman. Han og de andre 10. klassingene får høre av kronprins Haakon at det de lærer via Flyt kan de ta med seg resten av livet.

Flyt i hverdagen

25 unge i Drammen har brukt høstferien og skal bruke en rekke ettermiddager framover på Flyt.

– Flyt er et kjent begrep innen psykologien, som beskriver en situasjon der man er motivert, tilfreds og går helt opp i det man holder på med. Vårt mål med Flyt er å hjelpe unge med å ta gode valg i overgangen fra ungdomsskole til videregående skole, sier Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond.

I høst skal programmet introduseres i tre kommuner. Målet er at tilbudet skal bli landsdekkende.

– Flyt dekker et behov hos ungdom, og vi i Sparebankstiftelsen DNB er glade for å støtte et program som bidrar til at flere unge kan få gode liv og gjennomføre videregående skole, sier administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen.
Flyt gruppebilde
BILDE: I løpet av kronprins Haakons besøk får 10. klassingene Flyt-inspirasjon, både gjennom teori og praktiske øvelser. Besøket avsluttes med et gruppebilde i et hav av fargerik konfetti.