Tirsdag 26. september kommer det 10 sykepleierelever til Fjell. Alle med et ønske om å gi beboerne en hyggelig dag med mye livsglede.

Beboerne kan velge mellom flere aktivitetsgrupper: spa- og massasje, baking, blomsterdekorasjon og spill. Og det er god og avslappende stemning i alle gruppene, og innsatsen fra sykepleierelevene blir møtt med smil og rosende ord fra beboere og ansatte ved Fjell bo- og servicesenter.

Avslapping i massasjestol
Helt i sin egen verden med øretelefoner, stol som masserer og total utflating. Kan det bedre bli?

Takknemlighet og omsorg

− Jeg ser godt at vi gir noe til beboeren, noe som er koselig. Det å bli tatt på, massert, gjør at de senker skuldrene og nyter situasjonen. Her får de fotbad og neglene blir lakkerte, vi smører dem med bodylotion og steller håret, sier sykepleierelev Jannicke Kristiansen, som for første gang jobber på et sykehjem.

livsglede skuldermassasje
BILDE: Skuldrene blir masserte av ivrige sykepleierstudenter. En fin og behagelig måte å senke skuldrene på.

− Kan tenke meg å jobbe med barn når jeg er ferdig utdannet, men det har vært koselig å jobbe med eldre også, sier Jannicke. 

livsglede lakkering av negler
BILDE: Beboer lukker øynene, mens hun får lakkert neglene. Da blir det spennende når hun åpner dem igjen og ser det fine resultatet.

− Nå har jeg det bra, sier beboer Åse, som ønsket seg hele spa- og massasjepakka med behandling av føtter, hender, skulder og ansikt.

livsglede med blomsterdekorasjon
BILDE: Full konsentrasjon når det lages blomsterdekorasjoner, som siden skal pryde bordene på bo- og servicesenteret.

− Det har overrasket meg at det er så hjemmekoselig her og hva man kan få til. Veldig fint å være her og vi studentene får mye tilbake, mener Zehra Gulcan, som i tillegg til studiene vikarier i eldreomsorgen.

− Det har vært en fin og koselig dag, og nå gleder jeg meg til å smake på eplekaka som steker i ovnen, sier Gulborg, som er spent på hvordan kaka ser ut.

For at den smaker godt, tviler hun ikke på. Og når bordet dekkes med nystekt eplekake, kaffe, flotte og fargerike blomsteroppsatser, kan både sykepleierstudenter, beboere og ansatte kose seg med de mange synlige resultatene av livsglededagen.