Fjell bo- og servicesenter arrangerte også i år sin livsglededag, hvor sykepleierelever besøker og beriker stedets eldre med velvære.

− Det er koselig å være her og bli kjent med den eldre generasjon. Å prate med dem og høre deres livshistorie, sier sykepleierstudent Isabell Neumann.

− Det er nydelig å bli stelt med, både håndmassasje og få lakkert neglene, sier beboer Lillian, og viser stolt fram sine røde, nylakkerte negler.

Livsglede Fjell Lillian får lakkert neglene av Isabell Neumann
BILDE: Negl for negl blir fargelagt av sykepleierstudent Isabell Neumann, og beboer på Fjell bo- og servicesenter, Lillian, nyter å bli stelt med. Alle foto: Birgitte Simensen Berg
Livglede på Fjell bss negllakkering av Linda Maier
BILDE: Sykepleierstudentene besøker Fjell bo- og servicesenter på deres livsglededag onsdag 26. september. Her er det Linda Maier som lakkerer neglene til ei av beboerne.

Givende livsglede 

Livsglede handler om å gi og få – slik at det blir dobbelt glede. På Fjell bo- og servicesenter skinner sola både inne og ute. Ett av rommene er gjort om til velværeavdeling med massasjestol, avislesing og stell av hud og hender. Det synges og det gås tur. Og utenfor grilles det pølser, til glede for beboere, pårørende og ansatte.

Livsglede Fjell bss kaffe og vaffel
BILDE: Velvære både på og i kroppen. Nystekte vafler og nytrukket kaffe gir munnfuller full av livsglede.

− Det er givende å få en slik dag med god tid på ett av byens bo- og servicesentre, sier Linda Maier, som også har jobbet i hjemmesykepleien med konstant dårlig tid og dårlig samvittighet.

Studentene synes det er fint med livsglededag for å bli bedre kjent med byens eldre, så kanskje yrkesvalget endres fra å arbeide med barn til å jobbe med eldre?

− Det er mange muligheter i dette yrket, sier Isabell og Linda, og tar for seg negl etter negl, slik at Lillian og de andre beboerne får fargelagt livsglededagen sin.

Livsglede Fjell bss pølsegrilling
BILDE: Både beboere, pårørende, ansatte og sykepleierstudenter koser seg på pølsefest i hagen til Fjell bo- og servicesenter.