Utdeling av idrettsstipend til unge, lovende idrettsutøvere ble foretatt under ordfører Tore Opdal Hansens middag i rådhusets storstue torsdag 23. mars.

Unge lovende idrettsutøvere på gullmiddag
De er unge. De er lovende. De er idrettsutøvere. Torsdag 23. mars ble de invitert av ordfører Tore Opdal Hansen til "gullmiddag" i rådhusets storstue.
Foto: Vei, natur og idrett, Drammen kommune.

Ordfører inviterte drammensere, som i fjor har vunnet NM, Nordisk, EM, VM eller OL. I tillegg ble årets utviklingsstipend for unge og lovende idrettsutøvere i Drammen delt ut.

Drammen Idrettsråd og Drammen kommune har lang tradisjon med å støtte dagens idrettstalenter – morgendagens helter.

- Det er yrende idrettsaktivitet i Drammen. Vi er stolte av å ha mange unge, lovende idrettsutøvere som markerer seg på høyt nasjonalt nivå, sa ordfører Tore Opdal Hansen.

Drammen Idrettsråd har gjennom stipendkomiteen og sitt styre behandlet de innkomne søknadene og kommet fram til to verdige vinnere. De har vist at de har vilje til å trene og evne til å prestere!

De har allerede oppnådd gode resultater, og har seriøse og konkrete målsettinger for videre satsing.

Den første kandidaten

til Drammen kommunes Utviklingsstipend 2017er en 19 år gammel tøffing med store ambisjoner. Denne kandidaten vant én norgescup i 2016 og fikk sølv i NM.  Ranket som nummer 2 i Norge og FIS har ranket denne personen som nummer 5 i verden! Det store målet er OL og han har allerede blitt tatt ut til å representere i World Cup-er i Frankrike, Italia og Canada. Vi snakker om en akrobatisk og høytsvevende vinteridrett; Big-Air og slopestyle. I X-games i Hafjell for et par uker siden tok han SØLV i Big air!

Kandidaten er fra Aron skiklubb og heter Eirik Sæterøy. Eirik tildeles kroner 20.000,-. Eirik var ikke til stede, da han deltar i konkurranse.

Den andre kandidaten

til Drammen kommunes Utviklingsstipend 2017 er en allsidig og treningsivrig 17-åring som i er norgestoppen i flere greiner. I 2016 har det blitt deltagelse i EM, gull i Nordisk, gull og 2 bronse i junior NM og sølv i senior NM! Denne kandidaten har mange greiner å spille på, og satser i 2017 på deltagelse i ungdoms EM i 2017. Idretten er friidrett og greinene er mangekamp, tresteg, 400m hekk og mellomdistanse. Kandidaten er fra Sturla IF og heter: Solveig Hernandez Vråle. Solveig tildeles kroner. 20.000,-.

Solveig Hernandez Vråle mottar diplom og kroner 20.000,- fra ordfører Tore Opdal Hansen.
Foto: Vei,  natur og idrett i Drammen kommune.

Utviklingsstipend til Solveig Hernandez Vråle