Send oss ditt foto på Facebook eller Instagram og bli med i konkurransen om blant annet sammenleggbar sykkel, gavekort på løpesko og verdikort på bussen.

Illustrasjon av smarte transportmidler

Slik kan du delta

1. Ta et bilde av seg selv som gående, syklende, reisende med kollektivtransport eller samkjørende.
  2. Legg til din egen infotekst og del i kommentarfeltet på Drammen kommunes facebook-side eller Instagram. Husk å legge til #vissteduat og #drammen.
    Du kan også sende en e-post med bilde til
  • Frist for å delta i konkurransen er 30. september

Premier

Det er mange og flotte premier å vinne. Vi trekker vinnere av:

• 1 bromton sammenleggbar sykkel (gratis å ha med på buss/tog og tar liten plass.)
  • 15 månedskort på buss i Drammen
  • 1 par løpesko til en verdi av 2000,-
  • 15 t-skjorter, I <3 Drammen
  • •Andre mindre premier som handlenett og drikkeflasker

Aktiv transport for bedre livskvalitet

Kroppene våre er skapt for bevegelse, men mange sliter med å sette av tid til å være aktive. De fleste av rutinene våre består av å sitte stille i trafikken, ved bordet eller foran en skjerm. Men hva om vi kunne integrere trening som en naturlig del av hverdagen samtidig som vi sparer penger?

I 2019 fokuserer Europeisk mobilitetsuke på aktiv transport, sikkerhet for dem som går og sykler, og fordelene det kan ha for helse, miljø og bankkontoen vår. Aktive transportformer, som å gå og sykle, er miljøvennlig og bidrar til å holde oss sunne og friske, med sterke hjerter og sinn som gjør oss bedre forberedte til å takle hva enn vi møter på.

Hva er Europeisk mobilitetsuke?

Europeisk mobilitietsuke (EMU) er en europeisk kampanje som arrangeres hvert år fra 16. til 22. september. Målet med kampanjen er å synliggjøre hvordan du kan reise mer miljøvennlig samtidig som du dekker ditt transportbehov. Kampanjen handler om å bidra til å gjøre flere bevisste på sitt valg av reisemiddel.

Hvert år velges et gjennomgående tema for kampanjen, og alle europeiske byer er velkomne til å delta i kampanjen. Drammen har deltatt i kampanjen på ulike måter gjennom mange år.

Mobilitetsuken i Drammen

For tredje år på rad gjennomfører Drammen kommune kampanjen som en inspirasjonskampanje, hovedsakelig gjennom bruk av sosiale medier. Vi har produsert flere ulike postere med informasjon om hvor enkelt, smart, miljøvennlig, raskt, hyggelig og helsebringende det er å velge miljøvennlige, smarte og felles transportmidler, sammen med kort lokal info som #vissteduat.

Kampanjen vil gå på Facebook, hvor det i løpet av kampanjeperioden kommer poster og annonse med fokus på gåing, sykling, buss- og togreiser.