- For en gjeng! For et vær! For en bane! Er dere fornøyd? ropte nestleder i Drammen Strong, John Eckhoff, til de flere hundre frammøtte. - Jaaaa, ropte alle sammen tilbake og applauderte.

BILDE: Jentene fra Drammens Strongs 2008 lag var også storfornøyde med den nye banen.

Ikledt Drammen Strong skjerf holdt ordfører Tore Opdal Hansen sin åpningstale:

- Tidlig på 2000 tallet hadde Drammen Strong et stort ønske om å få til en kunstgressbane her i området, for da var det langt til andre kunstgressbaner. Så for ganske nøyaktig 12 år siden ble det derfor anlagt en bane med kunstgress her på Kjappen. Den banen ble flittig brukt, og som dere vet, så er en av de største fotballtalentene i Europa fostret opp her, nemlig Martin Ødegaard, sa ordføreren.

Miljøvennlig

Han fortalte at på grunn av mye bruk gjennom 12 år var kunstgresset nå utslitt. Det var behov for å bytte det ut, og samtidig oppgradere lysanlegget. Den nye gressmatten er også mer miljøvennlig enn den gamle. Den nye bruker sand og ikke gummikuler som underlag i gresset.

Spleiselag

- Hele prosjektet har til sammen kostet i overkant av en million kroner. For å få dette til, så har Drammen kommune og Drammen Strong spleiset på dette anlegget. Drammen Strong fikk midler fra Strømsgodset da Martin Ødegaard ble solgt til Real Madrid, og Drammen kommune har bidratt med resten. Jeg gratulerer nærmiljøet og Drammen Strong med nytt og flott kunstgress og erklærer Kjappen for reåpnet, sa ordføreren fornøyd, før han sparket ballen i mål.

Deretter ble banen innviet med fotballkamp der Amahl Pellegrino fra Mjøndalen, Tokmac Nguen fra Strømsgodset og unge fotballtalenter fra Drammen Strong deltok.