Varmrett til kroner 20,-! Hvem i Drammen kan konkurrere med den prisen?

Onsdagskaféen er et tilbud til alle i nærmiljøet: hjemmeværende unge mennesker til pensjonister, og er du yrkesaktiv, kan du droppe matpakka og unne deg en varm og næringsrik lunsjrett. Ja, alle som er sultne og tørste er hjertelig velkomne til Åssiden og Saniteten bo- og servicesenters lunsjkafé hver onsdag fra klokka 10.30-13.00.

− Kafeen er naturligvis også et positivt tilbud til institusjonens beboere, deres pårørende og til de ansatte. Et hyggelig sted som tilbyr enkel og billig mat. I tillegg til varmretten har vi rundstykker og kake til 10,- kroner, kaffe og te til fem kroner sier, Sanitetens fagrådgiver Dag Kjetil Strandbo.

Sanitetens kafé med sin prislisteSanitetens onsdagskafé, Åssidens nye treffsted for alle, er åpnet. Her viser Anne-Grethe Stenberg fram lunsjtilbudet med priser.

Sosiale Saniteten

Byens bo- og servicesentre skal være helseknutepunkter, en sosial arena, som også har tilbud til hjemmeboende. En kafé, en hyggelig møteplass med god mat og aktiviteter, er med på å styrke både psykisk og fysisk helse.

− Vi håper mange, ja veldig mange, kommer til onsdagskafeen vår, sier Strandbo, som forteller at kafégjestene på åpningen sist onsdag var veldig fornøyde.

− Saniteten er et sertifisert livsgledesykehjem, hvor frivillige har mange aktivitetstilbud. Barn og unge bidrar, og vi planlegger nå et samarbeid med Kjøsterud ungdomsskole som skal lage mat og ha aktiviteter sammen de eldre, sier Dag Kjetil Strandbo.

Ønsker du å bidra til økt livsglede ved Saniteten bo- og servicesenter, kan du ta kontakt med frivillighetskontakt Marit Isaksen på telefon 408 20 231, eller til fagrådgiver Dag Kjetil Strand på telefon 408 01 482. All god hjelp mottas med takk.

Onsdagstimen – åndelig føde

− I tillegg til mat og drikke, kan vi også tilby interessante foredrag i “Onsdagstimen”, som gir nyttig og relevant kunnskap, som blant annet:

Viktige velferdsordninger som kan være til hjelp, betydning av trening og aktivitet, riktig kosthold, nyttige hjelpemidler eller hva med lek og moro som patanque/boccia!

− Det skal være hyggelig å komme inn på Saniteten: å bli møtt av god matlukt og liflig kaffeduft, blide ansikter og stemmesumming. Nye møbler og bilder er bestilt, og til våren vil sansehagen utenfor også bli utbedret, sier Dag Kjetil Strandbo, som sammen med de andre ansatte gleder seg til kafédrift og livsglede i og utenfor Saniteten bo- og servicesenter.

Og den ekstra gode stemningen skapes av fornøyde stamgjester, som kommer igjen. Og igjen!

Saniteten kafé med ansatteFagrådgiver Dag Kjetil Strandbo, sammen med Anne-Grethe Stenberg, Iris H. Karlsen og Tina Fjeldberg, ønsker å skape aktivitets- og matglede på Saniteten bo- og servicesenter.