Frivilligsentralens lokaler ligger i den ærverdige, gamle bygningen ved Landfalløyabrua, som mange kaller Fløya. Opp ei knirkende trapp, så kommer du fram til lyse lokaler hvor det er, bokstavelig talt, høyt under taket.

− Sentralen ble etablert i 1992 og er én av Norges eldste. Vi har vært på Fløya sida da. Først var frivilligsentralene lagt under helsedepartementet, men er nå under kulturdepartementet, sier daglig leder, Irene Sand Sørsdahl. Hun tar vel i mot ordfører Tore Opdal Hansen og viser ham med stor entusiasme rundt i lokalene tirsdag 2. mai.

Frivilligsentralen får besøk av ordfører Tore Opdal Hansen
Ordfører Tore Opdal Hansen får en god orientering om alt det frivillige arbeidet som legges ned i regi av frivilligsentralen Drammen. Koordinator Bente E. Knudsen (til venstre) og daglig leder, Irene Sand Sørsdahl deler erfaringer fra sin arbeidshverdag.
Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Sentralen aktiv støttespiller

Frivilligsentralen er en aktiv støttespiller for å skape et levende lokalmiljø og koordinere lokalt engasjement. Det utveksles kunnskap, erfaringer og bygges nettverk. Noe som er forebyggende og helsefremmede både for frivillige og de som mottar tilbud. I tillegg til egne aktivitetstilbud er sentralen bidragsyter i samarbeidsprosjekter, som blant annet faddere til kulturoasen og gode medhjelpere under Bruløpet og Senior 75-konferansen.

Er du interessert i å yte frivillig innsats? Ta kontakt med Drammen Frivilligsentral på telefon 32 26 70 50, eller send en e-post:

Ordfører Tore Opdal Hansen stikker innom onsdagskursene i maling og kortspillet bridge, hvor deltakernes smil og glede smitter.

frivilligsentralen malerkurs
frivilligsentralen kortspill

Innsikt og oversikt

Ordfører Tore Opdal Hansen er på kommunal rundtur for å få oversikt og innsikt:

− Jeg reiser fra tid til annen rundt i kommunen vår for å se hvilket fantastisk arbeid som legges ned. Drammen ble kåret til Frivillighetskommunen 2016 i konkurranse med 428 andre kommuner. Noe som skyldes et systematisk arbeid over lengre tid, blant annet innen skole og helse og omsorg. Våre sykehjem blir livsgledesertifiserte, som gir økt brukerfokus og økt vektlegging av den enkeltes livskvalitet, sier Tore Opdal Hansen.

− I fjor hadde vi hele 175 frivillige som la ned rundt 12.000 timer med frivillig innsats. Noe det står respekt av, sier Sørsdahl, og legger til:

− Vi kartlegger interesser, og hvis vi ikke kan nyttiggjøre oss den frivilliges kompetanse og kunnskap åpner vi ei ny dør og sluser dem videre i systemet, blant annet til Røde Kors eller Bymisjonen. Alle henvendelser håndteres på en god måte og alle tas vare på. Så vi er et servicekontor.

− Ja, ivaretakelse koster ikke mye, men betyr mye. Som respekt og takknemlighet, understreker ordfører Tore Opdal Hansen, som dagen etter besøker KulturOasens arrangement på Fjell bo- og servicesenter.

Se film fra Marianne Kostøls og Bernt Törnbloms konsert i regi av KulturOasen.

Der er det konsert med Marianne Kostøl og Bernt Törnblom, som synger og trakterer både gitar, munnspill og bassblokkfløyte. Og visenes opphavsmenn er Alf Prøysen og Carl Michael Bellmann.

Det spilles og synges viser av Prøysen og Bellmann. Noen av tilhørerne smiler og ler, noen tar en liten blund og noen er litt tenksomme. En fin konsert blir servert av musikerne Marianne Kostøl og Bernt Törnblom på Fjell bo- og servicesenter 3. mai.

Konsert i regi av KulturOasen.