Elevrådets Jenny, Solveig og Oskar fra 7. trinn ønsker ordfører Tore Opdal Hansen velkommen til Øren skole og det nye, flotte nærmiljøanlegget.

Trioen følger med glede ordføreren rundt i det nye anlegget. De går fra apparat til apparat, og viser også hvordan trampolina brukes til luftige sprett og hopp.

Øren skoles nærmiljøanlegg trampolinehopp
BILDE: Elevrådets medlemmer, Jenny, Solveig og Oskar fra 7. trinn, viser ordføreren sine ferdigheter på trampoline. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Tålmodighet lønner seg

− Elever og lærere på Øren skole er tålmodige. I juni stod flerbrukshallen ferdig. Da den var ferdig ble resten av området omgjort til byggeplass, men det er jobbet på spreng i sommer med å få ferdig skolegården slik at dere skal ha fine områder å bruke til aktiviteter i og etter skoletid, sier ordfører Tore Opdal Hansen, og peker ut flere av aktivitetsområdene:

− Her vi står nå har dere fått trampoliner, spinnerbowler, klatrestativ, fugleredehusker og klatrekuben har fått ny plass. På asfalten har dere fått ulike spill, så nå kan kanskje mattetime flyttes ut noen ganger? Benker og trær er også på plass i skolegården. Der borte har dere fått en stor flott hinderløype, huskestativ med fem husker og en ny sandkasse.

Øren skoles nærmiljøanlegg med sandkasse og klatrestativ
BILDE: Det er trangt om plassen noen ganger i nærmiljøanlegget. En kjempesandkasse er på plass, og et spennende klatrestativ inviterer til aktivitet og moro.

Kunstgress- og skøytebane

− I skråningen skal det lages akebakke, i løpet av året skal kunstgressbanen stå ferdig og om vinteren vil det bli kunstis på banen. Samtidig skal det bygges et nytt skolebygg. Jeg er sikker på at det kommer til å bli veldig fint og at det er verdt å vente på! Jeg tror alle finner noe de liker her, og kanskje finner du akkurat det du ønske deg.

Jeg vil takke alle som har bidratt og jeg vil gratulere alle i bydelen – og spesielt dere elever og lærere her på Øren – med et flott anlegg. Ta godt vare på det og bruk det mye! oppfordrer byens ordfører før elevene synger sangen til ære for skolen sin.

Øren skoles nærmiljøanlegg med klatrekube og trampoline
BILDE: Klatrekube er full av ørenelever og de andre apparatene fylles også raskt av ivrige barn som strutter av energi.

Fire skoler står for tur

Hittil har Drammen kommune brukt omkring 40 millioner kroner på nærmiljøanlegg fordelt på 13 skoler. Det gjenstår fire skoler som skal oppgraderes. På Øren er det brukt 3,5 millioner kroner på nærmiljøanlegget som står ferdig. Konsulentfirmaet Stener Sørensen AS har laget planen i samarbeid med Vei, natur, idrett og Byprosjekter, samt elever og lærere på Øren skole. Entreprenør er Steen & Lund AS.