Onsdag ønsket ordfører Tore Opdal Hansen 50 nye lærlinger velkommen til Drammen kommune. Det er et rekordhøyt antall nye lærlinger.

De nye lærlingene samlet utenfor lokalene til Skap gode dager, sammen med Tore Opdal Hansen.
BILDE: Ordfører Tore Opdal Hansen sammen med et knippe av de nye lærlingene i Drammen kommune.
I 24 år har Drammen kommune ønsket lærlinger velkommen til kommunen, men aldri tidligere har så mange fagarbeidere vært klare for å tre inn i arbeidslivet i kommunen. Totalt er det i dag 103 lærlinger i arbeid i kommunen. Drammen kommune har en aktiv rekrutteringspolitikk for å sikre seg dyktige medarbeidere.
I går satt snaue 50 spente lærlinger i lokalene til Skap gode dager klare da ordfører Tore Opdal Hansen ønsket dem velkommen.
- Drammen er en by i vekst og det vil være et stort behov for den kompetansen dere får i læretiden Vi trenger dere og jeg håper at dere vil velge Drammen kommune som arbeidsplass når dere får fagbrev, sa Opdal Hansen og fortsatte:
- Som lærling i Drammen kommune kan vi tilby deg en solid yrkesopplæring som fører til fagbrev. Du vil få fagdager, kurs og variert praksis på ulike arbeidssteder. Det vil være faste og dyktige veiledere som har ansvaret for faglig oppfølging og veiledning under læretiden tid.

Spente

Hanna Beyer Fredriksen (17) og Kahraman Hussein (22) fra Drammen var to av de fremmøtte som i de to neste årene skal jobbe for Drammen kommune. Fredriksen skal ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider og Hussein som helsefagarbeider.
Hanna Beyer Fredriksen og Kahraman Hussein i auditoriet til Skap gode dager.
BILDE: Lærlingene Hanna Beyer Fredriksen og Kahraman Hussein synes det er spennende å komme ut i arbeislivet.
Mandag 19. august starter Kahraman Hussein på Åskollen sykehjem. Han erkjenner at han er spent.
- Det blir utrolig spennende. Jeg har hatt praksis der før, men det blir annerledes å skulle jobbe i en 100 prosent stilling, sier han.
- Jeg gleder meg veldig. Jeg gleder meg til å kunne hjelpe mennesker som trenger min hjelp.
Hanna Beyer Fredriksen har allerede startet sin lærlingtid i Norbylunden barnehage. Det har vært en hyggelig, men uvant hverdag.
- Det er veldig mye å gjøre, men det er bare gøy. Dagene går kjempefort, smiler hun.

Attraktivt

Hege Berge er lærlingkoordinator i Drammen kommune. Hun forteller at Drammen er en attraktiv lærlingkommune.
- Drammen ligger sentralt til, så vi får søkere fra hele fylket, sier hun.
- Men vi har også et særegent opplegg i Drammen kommune. Vi sørger for at det er tett oppfølging fra fagansvarlige, noe som gjør hverdagen bedre både for avdelingene og for lærlingene.
Berge gleder se til å se alle de 50 lærlingene ute i arbeid for Drammen kommune.