Verdensdagen for psykisk helse ble for femte gang markert med Bruløpet i Drammen.

Onsdag 11. oktober var det igjen klart for Bruløp i Drammen. For femte gang inviterte Mental Helse Drammen og Tilrettelagt fritid i Drammen kommune til løp fra plassen utenfor biblioteket og over Landfalløybrua eller Øvre Sund bru.

Arrangementet startet på Union Sene og ble åpnet av ordfører Tore Opdal Hansen som ønsket alle velkommen til dyst. Han kunne forsikre at fjorårets suksess med høstsuppe på Fontenehuset etter målgang ville bli gjentatt i år.

Arrangøren hadde denne gangen hentet inn Dag Otto Lauritzen som foredro over livets oppturer og nedturer basert på motgang og medgang i eget liv og karriere. Overskriften for arrangementet var «Alle har en psykisk helse» og Dag Otto hadde mye å berette om hvordan den enkelte av oss kan ta tak i vårt eget liv når det butter imot. Han var imidlertid like nøye med å minne oss på hvor viktig det er å sette pris på alle de gode «hjelperytterne» vi har rundt oss, for å bruke et uttrykk fra sykkelspråket.

Deretter leste Tom Rune Larsen et selvskrevet dikt før «inhousekoret» True Colors dro til med «En solskinnsdag» fra Postgirobygget. Forsamlingen fikk så høre både Vamps Mary McKear og Beatles´Hey Jude før det var på tide å trekke ut i høstregnet.

Ute, foran statuen av Per Sivle, var det oppvarming til trommeakkompagnement av Ricardo Sanchez og co. Over 300 håpefulle løpere, joggere og gående sto på startstreken fordelt på flere puljer, flere enn noen av de foregående årene. Evigunge Egil Fladmark fyrte av startpistolen og løpet var i gang.

Bruløpet er Drammens hovedarrangement i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, et løp for dem som normalt ikke deltar i mosjonsløp. Deltakerne kan velge mellom to løyper, på henholdsvis 1,5 og 4,2 kilometer. Her er ikke konkurransen det viktigste, men det at alle kan gjennomføre og ha glede av en sosial opplevelsesdag.