Bjørg, Målfrid, Oda, Grethe, Kari og Gunvor sitter rundt kafébordet på Saniteten bo- og servicesenter og koser seg med velfortjent kaffe og rundstykker.

Damene er nettopp ferdig med en gåtur i nærområdet med etterfølgende balanse- og styrketrening sammen med to fagpersoner og frivilligkontakt.

Bli med da vel

Damene trives i lag, og er veldig fornøyde med å ha gått tur og ha trimmet. Og ønsker å utvide trim- og turgjengen med enda flere personer. For det er plass til enda flere på aktivitetstoget, som går fra Saniteten hver torsdag klokka 10.45. Presis. Vanligvis er det 12-15 personer på “toget”.

− Jeg trenger et puff for å komme meg ut. Det er fint å være sammen med andre. Fint med både gåtur og trimming etterpå. Det sosiale har mye å si. Det er hyggelig å være flere enn å gå alene. Det var sønnen som maste på meg og mente jeg skulle komme meg ut, sier damene i tur og orden.

Aktivitetstoget trim
BILDE: Etter å ha gått tur i drøyt fire kilometer er det styrke- og balansetrening for "passasjerene" på Sanitetens aktivitetstog. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Rundtur med elveutsikt

Aktivitetstoget går til Åssiden skole, videre ned til Drammenselva og følger så gang- og sykkelveien opp igjen til Saniteten. Det er en cirka fire kilometer lang tur, og her kan man komme på og gå av på de stasjonene man ønsker. For hver og en bestemmer hvor langt man vil gå.

− Det er ingen aldersgrense, men man må komme seg til Saniteten på egen hånd. Rullator og krykker er heller ingen hindring, sier fysioterapeut Cathrine Enstrøm Simonsen, og forteller at bakgrunnen for oppstarten og videreføringen av aktivitetstoget er at hjemmeboende kan få en møteplass med tilpasset aktivitetstilbud.

− Det viktigste er å ha det hyggelig og å være i aktivitet. Det er et lavterskeltilbud og helt gratis. Så møt opp, kom som du er. Målet er å bli så sterk som mulig så lenge som mulig, sier Simonsen.

− Ja, bli med da vel. Det er koselig, og vi er veldig, veldig fornøyde, sier Bjørg, Målfrid, Oda, Grethe, Kari og Gunvor med fin farge i kinnene.

Aktivitetstoget kaffepause
BILDE: Det sosiale er viktig og praten går livlig rundt kafébordet. Det smaker både med kaffe og rundstykke etter all trimmingen.

Les om oppstarten av Sanitetens aktivitetstog.