For fjerde gang arrangeres Senior75-konferansen for årets 75-åringer, årskullet 1943. Det er forebyggende helseteam for eldre i Drammen kommune som inviterer til nyttige og interessante ettermiddagstimer, klokka 12.00-15.00, i KinoCity. Foredragsholdere er psykiater og politiker Astrid Nøklebye Heiberg og fysioterapeut/phD Elisabeth Wiken Telenius.

– Vi har sendt ut invitasjon til cirka 500 personer født i 1943, og naturligvis håper vi mange kommer 19. april. Påmeldingsfristen er 16. april, forteller Jorunn Haneset og Gry Christensen Nordahl, årets konferansierer, som forteller at de tar imot etternølere også.

Meld deg på: enten på nettsida www.drammen.kommune.no/senior75 eller ring kommunens kundesenter på telefon 32 04 00 00.

Senior75-konferansen med konfransierer Gry og Jorunn fra Forebyggende helseteam.
BILDE: Vi har sendt ut invitasjon til cirka 500 personer født i 1943, og naturligvis håper vi mange kommer 19. april. Påmeldingsfristen er 16. april, forteller Jorunn Haneset og Gry Christensen Nordahl, årets konferansierer. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Hva kan kommunen tilby deg?

I løpet av konferansen kan du møte forebyggende sykepleier i din bydel, samt gjøre deg kjent med relevante tilbud fra kommunen: hva har du bruk for i dag og hva kan du kanskje få behov for i framtida?

Du kan også treffe og bli bedre kjent med fysioterapeut/ergoterapeut og hørselskontakt, Drammen Brannvesen, turistforeningen, frivillighetskontakt, frivilligsentralene, hjelpemiddelsentralen, eldrerådet, innvandrerrådet, seniorsenter, lærings- og mestringssenteret og kanskje vil du smake på maten fra Drammen Kjøkken? Kom, se og lær.

Forebyggende helseteam arrangerer Senior75-konferansen for fjerde gang
BILDE: Årets mest vellykkende klassefest for deg som er født i 1943: Møt opp i KinoCity 19. april klokka 12.00: da vil du få gratis påfyll av nyttig informasjon om kommunens helsetilbud og flotte foredrag av blant annet Astrid Nøklebye Heiberg, sier Gry Christensen Nordahl og Jorunn Haneset fra Forebyggende helseteam for eldre i Drammen kommune.

Lyst på livet

Senior75-konferansen tilbyr to spennende foredrag: “Smarte grep for helsa”, hvordan trening gir positiv livskvalitet med Elisabeth Wiken Telenius og “Aktive eldre” med Astrid Nøklebye Heiberg.

– Forebyggende helseteam ønsker å vise de eldre hvilke grep de kan gjøre for å ha det best mulig lengst mulig. Og hvordan du ivaretar egen helse? Alle spørsmål blir besvart. Så ta kontakt, ring eller gå til ditt nærmeste bo- og servicesenter, oppfordrer duoen Haneset og Nordahl, og legger til at hver bydel har sitt egen forebyggende helseteam for eldre.

– Senior75-konferansen kan sammenliknes med en buffet. Kom og plukk godbiter av helsebuffeten: hva har du lyst til høre mer om? Her kan du være selektiv. Konferansen gir en fin anledning til et personlig møte og kunnskapsinnhenting, ja, kanskje du treffer igjen noen gamle klassekamerater også? sier Jorunn Haneset og Gry Christensen Nordahl, som gleder seg stort til å ta imot årskullet 1943.