Benkeradene fylles i KinoCitys storsal. Cirka 160 personer, årgang 1942, har funnet veien til til årets Senior75-konferanse torsdag 30. mars.

I Drammen er det i dag cirka 500 personer som er født i 1942, og som i år fyller 75 år − det er 70 flere 75-åringer enn året før. Konferansen ønsker å nå de friske hjemmeboende, som per i dag ikke mottar helsetjenester fra det offentlige.
Senior 75-konferansen stands
Konferansedeltakere ønskes velkommen til å få innblikk i tilbud som tilbys byens eldre. Her er det stands om velferdsteknologi, fysioterapi/ergoterapi, frivilligsentralene, brannvesenet, turistforeningen, hjelpemiddelsentralen, Drammen Kjøkken, seniorsenter, eldreråd og lærings- og mestringssenteret.
Alle foto: Birgitte Simensen Berg
Senior75-konferansen Drammen Kjøkken
Drammen Kjøkken frister både med smaksprøver på diverse middagsretter, samt kringle, kaffe og te.
Senior75-konferansen deltakere i KinoCity
Deltakere, etter hvert rundt 160, benker seg i KinoCitys lokaler. Helse- og sosialdirektør Eva Milde, på første rad til venstre, gjør seg klar til å ønske byens 75-åringer velkommen til den innholdsrike Senior75-konferansen, som arrangeres for tredje gang.
Senior75 presentasjon av forebyggende helseteam
Marit Grepperud Moen presenterer Forebyggende helseteam for eldre, som er i hver bydel. Konferansedeltakerne blir oppfordret til å ta kontakt med sin helsekontakt for en samtale om sin helse, trivsel og livssituasjon. Under hjemmebesøket får man opplysninger om muligheter og aktiviteter for seniorer i Drammen.
Senior75-konferansen deltakere Treu og Martinsen
Fritz Treu fra Konnerud og Else Marit Martinsen fra Fjell tar en prat i pausen.
 Det er veldig hyggelig at så mange er kommet og er interessert i å høre hva kommunen kan tilby, sier Treu.
 Jeg har selv arbeidet i pleie- og omsorgsetaten, og tror det er bra å være eldre i Drammen. Det er fint å få informasjon, noe som virker betryggende.
Senior75 Astrid Nøklebye Heiberg
Astrid Nøklebye Heiberg, som fyller 81 år 14. april, holder foredrag om “Aktive eldre: flere år flere muligheter”: et foredrag som innbyr til ettertanke, krydret med alvor og humor.

• Eldreomsorg har ordet sorg i seg
  • Mennesket drømmer om å finne nøkkelen til evig liv
  • Flere eldre gir økte utgifter
  • Menn takler alderdommen ofte dårligere enn kvinnen: mange menn er gift med jobben og har kona på si