Wenche Kullmer håper drammensere født i 1944 kommer på konferansen, som arrangeres i KinoCity torsdag 11. april klokka 12.00-15.00.

I år kan man også ta med følge. Påmeldingsfrist er 8. april 2019.

Påmelding til kundesenteret i Drammen kommune på telefon 32 04 00 00 eller på nettsida: www.drammen.kommune.no/senior75

Foredragsholdere er politiker og professor i psykiatri, Astrid Nøklebye Heiberg, og fysioterapeut Elisabeth Wiken Telenius som vil snakke om aktive eldre. Kommunens forebyggende sykepleiere vil være til stede. I tillegg vil det være mange informative stands man kan besøke.

Senior75 konferansen Kullmer og Krogh smiler
BILDE: Wenche Kullmer er et ja-menneske og har naturligvis takket ja til invitasjonen til årets Senior75-konferanse 11. april. Noe forebyggende sykepleier Kari Merete Krogh er veldig glad for. Rundt 670 personer født i 1944 er inviterte til årets store klassefest. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Invester i alderdommen

Wenche Kullmer (74) fra Åssiden er en aktiv dame, som synes det er viktig å holde kropp og hode i orden.

− Jeg trener styrke og balanse én gang i uka for å holde meg lengst mulig på beina, da det er viktig å sette av tid til trening for investere i alderdommen, sier Kullmer, som synes det er helt supert å være eldre:

− Føler at det er trygt og godt å bo i Drammen, og de fleste på min alder er svært oppegående. Vi har flere tilbud vi kan ta del i bare vi ser mulighetene og takker ja: Senior75-konferansen, hjemmebesøk fra omsorgstjenesten, Lyst på livet og flere andre aktivitetstilbud.

Kari Merete Krogh er ei av flere forebyggende sykepleiere, som byens 75-åringer kan bli bedre kjent med på Senior75-konferansen:

− Eldre i dag holder seg “yngre” og sprekere enn tidligere. Ett av målene med seniorkonferansen er å være i forkant og gjøre de ulike tilbudene til byens eldre bedre kjent. Være litt føre var, slik at hvis man trenger hjelp en dag, så vet man hva som finnes og hvem man kan henvende seg til.

Senior75-konferansen med Wenche Kullmer og Kari Merete Krogh
BILDE: Det er viktig å ha et aktivt seniorliv, og de fleste ønsker å klare seg lengst mulig i eget liv. Møt opp på Senior75-konferansen og bli inspirert og få nyttig informasjon om seniorlivets muligheter, oppfordrer deltaker Wenche Kullmer og ei av arrangørene, forebyggende sykepleier Kari Merete Krogh.

Nyttig og trivelig

Wenche Kullmers mann var på Senior75-konferansen for noen år siden, og han var veldig fornøyd med arrangementet.

− Mannen min synes det var nyttig, lærerikt og trivelig. Han fikk pratet med mange kjente, og likte spesielt Astrid Nøklebye Heibergs innlegg. Selv synes jeg programmet ser veldig fint ut. Regner også med å treffe mange kjente, og jeg skal selv stå på stand, sier Kullmer, som er med i styret i Pensjonistuniversitetet i Drammen og deltar ofte på kurs og seminarer.

− For oss i forebyggende helseteam for eldre er dette en fin anledning til å bli bedre kjent med byens seniorer og de med oss. Kanskje noen også vil ha glede av et hjemmebesøk av oss? Målet er at de kan klare seg lengst mulig i eget hjem, sier Kari Merete Krogh.

− Jeg ønsker å bo hjemme lengst mulig, sier Wenche Kullmer, og løfter lekende lett stolen hun sitter på og bærer den bort i kroken der den hører hjemme. Hun viser i praksis at styrketrening i hverdagen gjør alderdommen lettere å bære.