I ti år har Drammen kommune oppgradert skolegårdene i byen, og i år – det tiende året, er det Skoger skoles tur.

Skoger nærmiljøanlegg kunstgressbanen
BILDE: Skoger skoles elever har nå fått kunstgressbane (som kan islegges vinterstid) med ballfangenett og belysning, håndballmål og basketkurver. Den holder seg grønn og fin uansett om sola skinner eller det regner. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

– Vi i Drammen kommune er opptatt av at alle elever skal ha mulighet til å være fysisk aktive både i skolehverdagen og på fritiden, for da tror vi at dere lærer bedre. Derfor oppgraderer vi to skolegårder i kommunen hvert år, sier ordfører Tore Opdal Hansen og legger til:

– I planleggingen av nærmiljøanlegget har vi fått gode innspill og ønsker fra dere, både elever, Foreldreutvalget (FAU) og lærere. Vi håper at alle finner noe de liker.

Skoger skoles nærmiljøanlegg huske- og sandkasseområdet
BILDE: Kjempestort klatrestativ, sklier, sandkasser og husker i tillegg til lekehus og ballbaner. Nå blir det aktivitet i friminuttene og også etter skoletid.

Område med lek og aktivitet

– Dere har fått et kjempestort klatrestativ, et tårn på hele seks meter, med gummidekke under. I tillegg er det tre trampoliner på samme flate. Liten ballbane og to nye lekehus. Og en fugleredehuske, så nå kan dere huske flere sammen, sier ordfører Hansen og har enda flere aktivitetsmuligheter å komme med:

– For noen år siden stod flerbrukshallen ferdig. Nå har dere også fått en kunstgressbane med ballfangernett og belysning, håndballmål og basketkurver. Ved siden av fotballbanen er det plassert karuseller, både Supernova og Spinner Bowls.

Skoger skoles elever samlet i flerbrukshallen
BILDE: Rektor Pål Baklid gratulerer alle elever og foresatte med nytt nærmiljøanlegg og takker alle som har bidratt til at anlegget nå står ferdig etter ett års byggetid.

Tålmodighet lønner seg

– Dere elever har ventet og tilpasset dere i ett år. Så tusen takk. Må innrømme at vi ikke har klart å vente helt fram til i dag, fredag 27. september. Vi har allerede testet ut apparatene, de er kjempefine og vi er veldig fornøyde. Drammen ønsker aktive barn og det har kommunen lykkes med ved å lage dette fine anlegget, sier en fornøyd og takknemlig rektor, Pål Baklid.

Skoger skoles nærmiljøanlegg elevunderholdning
BILDE: Enhver feiring bør ha underholdning. Her gleder elever sine medelever, lærere, foresatte og inviterte gjester med sang og gitarspill.

God lek handler om å være sammen med venner og å få nye venner. Utendørsanlegget til Skoger skole har kostet cirka fem millioner kroner med spillemidler.

Konsulentfirmaet Rambøll AS har prosjektert anlegget i samarbeid med Vei, natur, idrett og Byprosjekter – og selvfølgelig alle elever, foresatte og lærere i Skoger. De som har bygget den fine aktivitetsparken er Steen & Lund.

Skoger skoles nærmiljøanlegg offisielt åpnet med snorklipping av ordfører
BILDE: Høytidlig åpning av nærmiljøanlegget til Skoger skole med snorklipping av ordfører Tore Opdal Hansen. Han gratulerer elevrådsrepresentantene Sander og Abigail og resten av de rundt 175 elever med et flott aktvitetsområde vegg i vegg med skolen.

– Bruk anlegget masse – dette er deres, sier ordfører Tore Opdal Hansen.

Ordføreren finner fram saksa og klipper med glede over den røde snora, som markerer Skoger skoles nærmiljøanlegg for offisielt åpnet. Ei snor som blir holdt i hver sin ende av elevrådsrepresentantene, 7. klassingene Abilgail og Sander.

Skoger skoles nærmiljø feirers med kakespisende Sander og Abigail
BILDE: Alle Skoger skoles elever får smoothie for å feire det nye nærmiljøanlegget. Elevrådets Sander og Abigail er så heldige å få kake også, noe som ikke er daglig kost i skolehverdagen.