Det er en fin tradisjon å arrangere aktivitetsdag for ungdomsskolene i Drammen. Drammen kommune var den første storbyen som vedtok én times daglig fysisk aktivitet for alle sine elever.

Skoleløpet oppvarming Sebastian og Sverre
BILDE:Det kryr av skoleungdom på friidrettsbanen på Marienlyst. Her varmer Sebastian Szymczuch og Sverre Norheim Martinsen, 8. klassinger ved Marienlyst skole, opp før årets skoleløp. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

I år var også ungdomsskoleelever fra Svelvik og Nedre Eiker inviterte, siden de i 2020 blir en del av Nye Drammen. Rundt 2500 elever fra de tre kommunene stilte til start.

Lisa Hutton, Mathias W. Holmquist og Emma Sophie Lorentz, 10-klassinger fra Svelvik, er med for første gang, og har prøvd en del av aktivitetstilbudet på friidrettsbanen på Marienlyst.

Skoleløpsdeltakere fra Svelvik Lisa, Mathias og Emma Sophie
BILDE: Elever fra Svelvik og Nedre Eiker er sammen med drammenselever med i Skoleløpet Drammen 2018. Her er 10-klassingene fra Svelvik, Lisa Hutton, Mathias W. Holmquist og Emma Sophie Lorentz, som har prøvd flere aktiviteter i løpet av formiddagen.

− Jeg har prøvd både baseball og fotball. Liker fotball best, da jeg sparker fotball på fritida, forteller Mathias.

Både Lisa og Emma har prøvd yoga og turn.

− Jeg spiller håndball, men synes både yoga og turn virker veldig gøy, forteller Emma.

− Jeg jogger litt. Synes dette opplegget, hvor vi kan prøve forskjellige aktiviteter, er veldig bra. Kanskje vi liker en aktivitet veldig godt, slik at vi får lyst til å begynne med den, sier Lisa, som sammen med klassekameratene er klare for det store løpet sammen med hundrevis av ungdomsskoleelever.

Skoleløpet guttegjeng fra Svelvik
BILDE: Humøret og innsatsviljen er upåklagelig hos denne guttegjengen fra Svelvik rett for skoleløpet starter.
Skoleløpet med baklengssalto
BILDE: Hvem kan slappe slik av svevende i en baklengssalto? Imponerende.
Skoleløpet hopp med fall
BILDE: Med hjelm bærer det utfor hoppkanten, men dessverre ble det fall denne gang. Da er det bare å prøve igjen.
Skoleløpet med lengdehopp
BILDE: Idrettslaget Hellas ivrer for at flere skal prøve lengdehopp, og spesielt guttene vil gjerne prøve å hoppe lengst mulig og lære riktig hoppteknikk.

Skoleløpet er kommet i stand for å markere betydningen av fysisk aktivitet i skolen. Høsten 2017 ble dette vedtatt av Stortinget.

I løpet av aktivitetsdagen fikk ungdomsskoleelevene prøve ulike idrettsaktiviteter, de fikk besøk av spillere fra Strømsgodset, det var utlodding av billetter til DHK-, SIF- og MIF-kamper og det hele toppet seg med hundrevis av deltakere som gjennomførte 3000 meter i Skoleløpet Drammen.

Skoleløpet i startgropa
BILDE: Startsskuddet for Skoleløpet Drammen 2018 går, og tusenvis ivrer etter å løpe eller gå 3000 meter. Klar-ferdig-gå! Eller løp!!
Skoleløpet er i gang
BILDE: En horde av ungdomsskoleelever fyller løpebanen på Marienlyst. Den raskeste jenta, gutten og læreren blir premiert. Uansett plassering, det viktigste er å delta.

Det er Drammen kommune og Drammen kompetansesenter, sammen med blant annet Buskerud Idrettsforbund, Drammen Idrettsråd og GjensidigeStiftelsen som står bak årets arrangement.