Skoleelever i Drammen har fått i oppdrag å lage en digital tidskapsel. Målet er å vise kommende generasjoner hvordan det var å være ung anno 2019.

To gutter sitter ved skolepulten og jobber med ipad.
BILDE: Hvordan er det å være ung i 2019? Det skal elever i drammensskolen lage et digitalt prosjekt om.

Drammen kommune i dagens form er snart historie. Vi går om få måneder inn i en ny tid som en større kommune. Dette er blitt, og vil bli, markert på ulikt vis.

Da byen hadde bursdag 19. juni ble eksempelvis bursdagssangen filmet på alle skolene i Drammen. Sangene er nå lagret i byarkivet for fremtiden.

Et annet prosjekt er et tidskapsel-skoleprosjekt som nå pågår rundt om på barne- og ungdomsskoler i Drammen. Elevene skal på ulikt vis vise hvordan det er å være ung i dag. Det kan være en film, en powerpoint-presentasjon, en BookCreator eller noe helt annet.

Rammene for prosjektet er vide, så lenge elevene leverer et digitalt produkt. Prosjektene elevene lager skal arkiveres i byarkivet slik at barnebarna til dagens unge kan se hvordan det var å være ung i 2019.

- En dag er 2019 gamledager, og da er det morsomt å vise barnebarn eller andre barn hvordan det var da dagens elever i Drammen var unge, sier Mone Sveia, konstituert byarkivar i Drammen kommune.

Hun tilføyer:

- Det er viktig å gjøre historien vår levende, og det kan elevene i Drammensskolen være med på nå.

Skolene leverer et bidrag hver gjennom skolens elevråd, og en jury bestående av festkomiteen for «gamle» Drammen (politisk sammensatt gruppe) velger ut tre vinnere. De tre vinnerne får hele 30.000 kroner hver. Premien går til elevrådene.

Prosjektet er godt i gang, og fristen er allerede kommende fredag, 27.09.2019. Vinnerne vil bli bestemt i uke 43.