I disse dager fylles Marienlyst skole og nærområdet med ferieglade drammenselever, som skal begynne i 3.-9. trinn.

Plassene på Sommerskolen har de fått etter trekning.

Sommerskolen lunsjklare elever
BILDE: Sommerskolens elever møter og avlutter på Marienlyst skole, og naturligvis er det en lang og god matpause midt på dagen for de aktive kursdeltakerne. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Gratis og aktiv læring

– Dette er et gratis tilbud, og felles mål for alle kurs er at elevene lærer noe nytt, får faglige utfordringer og gode opplevelser i et trygt, aktivt og sosialt læringsmiljø, forteller utviklingsleder Ingvild Waage.

– Sommerskolens 1660 plasser fordeles på fire uker. Vi startet 24. juni, tar fri i fellesferien og starter opp igjen 29. juli. På alle kursene er det faglig fokus, blant annet bruker vi matematikk på alternative læringsarenaer som ute i naturen, forteller Waage.

Sommerskolen Ingvild Waage utviklingsleder
BILDE: Utviklingsleder Ingvild Waage og hennes medarbeidere på Sommerskolen har hovedfokus på ny kunnskap og felles opplevelser ute på alternative lærearenaer enn den tradisjonelle klasseromsundervisningen.

– Å slå av hodet i ni uker tror vi verken er sunt eller lurt. På Sommerskolen har vi elever i forskjellig aldre og med forskjellig bakgrunn. Byens 10-klassinger får tilbud om å være assistenter, og ungdommen står i kø for å jobbe her, forteller Ingvild Waage fornøyd, og legger til at Sommerskolens klasserom er også hele byen med sine parker, Drammensbadet og Eiksentra, i tillegg til brevandring på Finse, båttur med Christiane, sjøcamp på Killingen og gårdsdrift i Sande.

Sommerskolen fotballinstruktører
BILDE: Fotballinstruktører klare til dagens trening på Marienlyst: Lars Oskar Bøhn, Marius Mørch Andersen, Kasper Ruud, alle 17 år, og ballgutt Niklas Waage Olsen (12). Bak ses statuen av fotballegenden, Strømsgodsets Steinar Pettersen.
Sommerskolen fotballtrening
BILDE: Kampen om ballen er i gang, og klarer gutta å få mål?

Trygge og tillitsfulle

Nytt av året er at helsesykepleiere (tidligere helsesøstre) også er til stede på Sommerskolen:

– Å være her på Sommerskolen er annerledes, morsomt, interessant og spennende. Dette er nytt for oss og ved å være til stede er det lett å ta kontakt med oss. Det kan være å plastre ett sår eller ta en prat om stort og smått. Vi ser at ungene trives, de er blide og det er mye positiv energi. De er trygge og tillitsfulle, sier trioen av helsesykepleiere, Anne lene Pettersen (til daglig helsesykepleier på Gulskogen og Bragernes skole), Gry Ekeli (Konnerud og Montessoriskolen) og Irene Tanum (Bragernes skole).

Sommerskolen helsesykepleiere
BILDE: For første gang er helsesykepleiere til stede på Sommerskolen, noe som er svært positivt for barna, lærerne og pleierne: fra venstre Anne Lene Pettersen, Gry Ekeli og Irene Tanum.
Sommerskolen barn i klatrestativet
BILDE: Mina, Martine og Herman er høyt og lavt, og er samstemte i at på Sommerskolen lærer de nye ting på en morsom måte.

Tre blide og fornøyde barn deltar på kokkekurset, Martine (11), Mina og Herman (10):

– Å gå på kokkekurs er det morsomste jeg har vært på. Og mamma er veldig fornøyd når jeg også lager middag hjemme. Jeg elsker å lage mat og det er moro å lære mer, sier Herman.

I løpet av uka har de laget vårruller, lakseburger, søtpotetfrites, sorbet, skolebrød og mye mer.

– Her på Sommerskolen lærer vi nye ting på en morsom måte. Har lyst til å melde meg på kokkekurset også til neste år. Vi får nye venner og vi har snille lærere, sier Martine og Mina, som er blitt venner etter at de begynte på Sommerskolen.

Skal se vennskapet varer også når høsten banker på – en gang langt der framme.

Mer informasjon om Sommerskolen.