Torstein Tvedt Solberg, stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet, besøkte sammen med hele utdanningskomiteen Drammen tidligere i år: – Vi var her og lærte om Drammensskolen, og i den forbindelse fikk vi høre om Sommerskolen.

Var litt skeptisk før jeg kom hit i dag, da jeg i utgangspunktet mener at barn ikke skal gå på skole i sommerferien. Jeg syns det er viktig at de gjør andre ting og kobler av.

Derfor ønsket jeg å finne ut mer om hva det innebærer å gå på Sommerskolen, om verdiene og tankene bak. Jeg ville se skoletiltaket i “levende livet”, så derfor er jeg her i dag, sier Torstein Tvedt Solberg, som plutselig ble lærer for én dag og tok med glede på seg den gule sommerskolen-t-skjorta.

Sommerskolen med stortingsrepresentantbesøk
BILDE: Storingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (Ap) stortrives i rollen som lærer ved Sommerskolen. Her er det deltakerne i kodeklubben som får besøk. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Gratis og bredt tilbud

Det fine er at sommerskoletilbudet er gratis og når bredt ut til drammensbarna. Det er verken et elite eller et sosialt tilbud. Alle er med og jeg har fått et veldig positivt inntrykk, sier Solberg, som følger med hva barna i kodeklubben lager av morsomme dataspill.

Ser jo at ungene gleder seg, og at det er mer lek og gøy enn i en vanlige skoletime. Fint er det også at unge lærerstudenter får prøvd seg i undervisningsrollen, sier Torstein Tvedt Solberg, som rusler bort til neste bord for å se og lære mer av de ivrige ungene.

Sommerskolen og kodeklubben
BILDE: Elevene blir kjent med blokkprogrammet og lager et enkelt program med Sphero, som blir til et dataspill. Dette er både gøy og litt vanskelig.

Sommerskolen varer totalt i fire uker og har 1.660 deltakere, og bruker byens tilbud aktivt: alt fra Marienlyst skole, Drammensbadet, Drammensbiblioteket med mer.

Litt vanskelig å være kreativ. Det er veldig gøy. Jeg er opptatt av å dataspill, så det er gøy å lage ett sjøl. Dette er morsomt og jeg blir så glad. Har lært venninna mi å gjøre det samme, er noen av kommentarene av dataspillerne, som dagen etter skal legge på svøm i det flotte juniværet.

Sommerskolen med fotball på Marienlyst
BILDE: Sommerskolen bruker byens tilbud aktivt. Alt fra Marienlyst skole, Drammensbadet, Drammensbiblioteket, og som her: kunstgressbanen på Marienlyst.