- Det er et stort privilegium å jobbe med så mye flinke folk, sa utdanningsdirektør Jan Sivert Jøsendal i åpningstalen foran 2000 ansatte i Drammenshallen i torsdag 17. august.

Jan Sivert Jøsendal, Hilde Schjerven og Tore Opdal Hansen.
BILDE: Jan Sivert Jøsendal (f.v), Hilde Schjerven og Tore Opdal Hansen foran 2000 ansatte i skole og oppvekst.

For tredje år på rad var en hel dag satt av til kick-off for alle ansatte i skole og barnehage i Drammen kommune i Drammenshallen. Og for første gang var alle de ansatte i senter for oppvekst med. En dag for inspirasjon, motivasjon og ettertanke.

Drammensmusiker Richard Holmsen sørget for en rolig oppvåkning med vakre lokale toner signert både C-laget og Donkeyboy, før ordfører Tore Opdal Hansen ønsket velkommen til torsdagens begivenhet.

Mange helter

Arne Holte var dagens første gjestetaler. Han er professor i helsepsykologi og assisterende direktør i Norsk Folkehelseinstitutt og en foredragsholder som fanget sitt publikum fra første ord. En real vitamininnsprøytning.

Foredraget «Betingelser for læring og samhandling på tvers av fagområder» dreide seg blant annet om forebygging av psykiske lidelser blant barn og unge. Og det var én gruppe han spesielt ville rose:

- Dere som jobber i barnehage. Dere er mine store helter, sa Arne Holte fra scenen i Drammenhallen torsdag formiddag.

Han trakk fram hvor viktig det er med en god voksen-barn relasjon i barnehagen og hvordan dette påvirker barns liv. Hvor viktig det er for barns tilpassing og skolemodenhet og hvor viktig det derfor er å forebygge i tidlig alder.

En viktig dag

Tor Erik Fredriksen, leder ved Fjell barnehage, støttet seg til det Holte sa.

- Dette er kjempeviktig. Dette skulle alle politikere også hørt, sa han.

Tor Erik Fredriksen
BILDE: Tor Erik Fredriksen, leder for Fjell barnehage, mener det er viktig at alle i skole og oppvekst får en inspirasjonsdag som denne.

Han understreket at den gode relasjonen mellom barn og voksen i barnehagen, og voksne som er opptatt av ungene, er med å gjøre overgangen til skolen enklere.

Han synes det er viktig, bra og inspirerende med et kick off som dette. Og spesielt at barnehagene er en naturlig del av hele læringsløpet. Arrangementet har blitt gjennomført åtte ganger. De siste tre har barnehagene vært med. Det er de ansatte i barnehagene glade for. Nå føler de at deres arbeid blir like mye verdsatt som jobben som gjøre i skolen.

- At hele oppvekstsektoren samles en gang i året, at vi får en følelse av å være en helthetlig arena for barns oppvekst i Drammen, er kjempebra, sa Tor Erik Fredriksen.

Dette gjør vi sammen

Hilde Schjerven, lederen for kompetansesenteret i Drammen kommune, hadde et budskap til alle de fremmøtte: «Med kollektiv innsats vil vi lykkes».

- Vi blir den beste utgaven av oss selv dersom vi behandles med respekt, får tillit, føler oss betydningsfulle i fellesskapet og anerkjennes for vårt potensial. Vi skal bygge på og finne alle barn og unges styrker, og vi ser at mangfold er en ressurs i et bærekraftig samfunn, sa Schjerven.

Hun føler seg heldig som får være leder for kompetansesenteret.

- Og så har jeg et lag omtrent på størrelse med et håndballag med meg. Det er mitt lille lag, Jan Sivert, men foran oss har vi det store laget, sa hun og henvendte seg til salen.

- It takes a village to raise a child. Dette gjør vi sammen.