En jobbsøknad sendes til alle som ønsker å gjøre en frivillig innsats som treningsinstruktør for grupper av seniorer over 65 år.

Den frivillige får instruktørkurs av kommunen og blir sertifisert som Sterk og Stødig-instruktør.

Kurset, som er gratis, foregår i Skap gode dagers-lokaler i Wergelands gate 13 23.-24. oktober og 6. november.

Meld deg på, gjerne allerede i dag, til fysioterapeutene Marianne Hefte på telefon 910 00 158 eller Maren L. Johansen på telefon 95464 977. Eller e-post:

Sterk og Stødig-instruktører Bjørg Nordbæk og Inger Marit Eng dytter hverandre i gang
BILDE: Humor og glede, og fine øvelser for å holde seg både sterk og stødig. Dette kan du få gratis som instruktør i Sterk og Stødig-trimgruppa. Her er det instruktørene Bjørg Nordbæk og Inger Marit Eng som dytter hverandre vennskapelig i gang. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Gir glede og overskudd

Inger Marit Eng og Bjørg Norbæk har begge fartstid som Sterk og Stødig-instruktør fra januar 2018, og stortrives i sin timelange og ukentlige trimrolle. De ble begge rekruttert av Norbæks datter, som jobber innen helse og omsorg på Konnerud.

− Vi kommer nå fra trening og i dag var det 15 damer og én mann på gruppa vår, forteller trenerduoen, som instruerer på Konnerud bo- og servicesenter hver onsdag fra klokka 10.30 til 11.30.

− Jeg gikk av pensjon i 2017 og fikk spørsmål om å bli instruktør. Takket ja og har ikke angret. Jeg kjenner glede og forventning før hver treningstime, sier Inger Marit, som også jobbet med trim for eldre i jobben sin innen helse og omsorg.

− Holder onsdagen hellig og gleder meg alltid til trimmen. Alle deltakerne er så ivrige, og det er alltid kjempegod stemning med mye humor. Det er udelt positivt, understreker Bjørg.

− Det er dynamikk i gruppa, og vi fokuserer på balanse, styrke og kondisjon. Dette forebygger blant annet fallulykker. Praktiske øvelser innøves, som samtidig gir mental styrke. Noen bevegelser automatiserer også, slik at du gjør det som er riktig for å unngå ulykker, sier Inger Marit.

Både Eng og Norbæk understreker at trening er i den enkeltes og samfunnets interesse. De oppfordrer alle som er interessert i å holde seg og andre i form, ja, som vil formidle gode øvelser til byens seniorer som øker helsegevinsten og forenkler dagliglivets gjøremål om å melde seg som Sterk og Stødig-instruktør.

Sterk og Stødig Bjørg og Inger Marit drar til med alt de har av krefter.
BILDE: Balanse, styrke og kondisjon oppøves. Her gir Sterk og Stødig-instruktørene Bjørg og Inger Marit alt de har av krefter, og innsatsen er på topp. De utgjør et vinnerteam til glede for byens seniorer, som får økt sin helsegevinst ved å delta på ukentlige trimgrupper.

Skap balanse i livet

− Per i dag har vi 16 trimgrupper i Drammen og to i Nedre Eiker. Vi har i dag 19 instruktører, men vi ønsker og trenger enda flere instruktører, da dette er et veldig populært trimtilbud til kommunens seniorer, forteller fysioterapeut Marianne Hefte, og legger til at de fleste gruppene er fulltegnede og noen har ventelister.

− Gruppene er gratis og fordelt over hele byen, da det er ønskelig å ha ett eller flere slike tilbud i hver bydel, slik at seniorene kommer seg enkelt til og fra trening, sier fysioterapeut Maren L. Johansen.

− Det er én times trening med fokus på kondisjon, styrke og balanse tilpasset 65-åringer og eldre. For mange av deltakerne blir gruppene et hyggelig, sosialt møtepunkt og de kan knytte nye bekjentskaper, sier Marianne og Maren.

Sterk og Stødig-fysioterapeutene Marianne Hefte og Maren L. Johansen
BILDE: Fysioterapeutene Marianne Hefte og Maren L. Johansen ønsker seg flere instruktører til de populære trimgruppene Sterk og Stødig. Bli med, gled og trim andre og deg selv.

Vinn-vinn situasjon

Blir du Sterk og Stødig-instruktør er du med på å skape en vinn-vinn situasjon. Du bidrar positivt til andres helse samtidig som du selv får trent.

Johansen og Hefte er kursledere og holder kurs for nye frivillige. Det er inngått samarbeid med Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Buskerud om å utvide Sterk og Stødig-tilbudet og høsten 2019 holdes det kurs for frivillige i hele fylket.

− Vi er fem sertifiserte fysioterapeuter som følger opp de frivillige instruktørene i Drammen. Sterk og Stødig er også nevnt som ett av flere tilbud som kommunene bør satse på i den nye Leve hele livet-reformen, forteller fysioterapeutene Marianne Hefte og Maren L. Johansen, som gleder seg til å ønske enda flere Sterk og Stødig-instruktører velkommen.