Vipler er nå satt opp flere steder i marka, der skogens brannvoktere varsler om ekstra stor skogbrannfare. Ved brann ring 110.

På Kloptjern var det senest denne uka en familie som brukte engangsgrill. Brannvesenet kom raskt til stede, og fikk slokket ilden. Ved bruk av engangsgrill rett på bakken, er faren også stor for ulmebrann i ettertid.

Skogbrannfarevimpel i Drammensmarka
BILDE: Stor skogbrannfare-vimpler er satt opp ved inngangen til Kloptjern, Spiralen, Landfalltjern og Blektjern - steder hvor det brukes flest engangsgriler. Foto: Birgitte Simensen Berg

Nå har Drammen kommune satt ut varselvimpler ved hovedinngangsveiene til Kloptjern, Spiralen, Landfalltjern og Blektjern, hvor det brukes flest engangsgriller. Disse stedene ligger langt fra bebyggelsen, som gjør kontroll og ettersyn vanskeligere.

Nå som det er knusktørt i marka, må ingen tenne opp engangsgrillen - ta heller med pølser på termos. Eller fyll piknikkurven med fristelser som ikke må grilles.

Kloptjern badevann
BILDE: Etter å ha rehabilitert dammuren og oppgradert området ønsker idylliske Kloptjern velkommen til bading og rekreasjon. Alle foto: Birgitte Simensen Berg